VW Polo

15 Mar 2011, 22:22

Witam,

Niedawno udało mi się nabyć vw Polo w dość atrakcyjnej cenie w stanie bardzo przybliżonym do tego [link do oferty na Allegro wygasł]
VW Polo

silnik sprawny, pare drobnych rzeczy do zrobienia ale to zrobie sam i koszt będzie mały ;)
Ogólnie chce autko doprowadzic do stanu idealnego wzorując się na http://www.detailingworld.co.uk/forum/s ... p?t=195283

Teraz kilka pytań:
1) czy do tej wersji polo pasowałby przód z polo 4 po FL? Wydaje mi się, że tak bo zmienił się tylko wygląd zewnętrzny lekko a rozmiary silnika dla tej wersji itp itd zostały nie zmienione.
2) Jaką farbą najlepiej pomalować felgi i 15" czy 17" byście wybrali?
3) auto lepiej pomalować u lakiernika na kolor czarna perła czy okleić folią czarny mat? chodzi mi o trwałość folii, bo wiadomo o lakier mozna dobrze dbac woskowac polerowac itp itd, jak to wygląda w przypadku oklejonego auta?
4) jaki jest mniej więcej koszt wykonania skórzanego obicia na fotele przednie + tylne?
5) Tuning mechaniczny, co pozmieniać żeby podbić troche moc? nie chce żadnych przelotowych tłumików co ryczą na pół miasta
6) co wy byście osobiście zmienili?

do wydania na te auto mam ok 15 tys na calosc, odjąc musze jedynie koszt założenia LPG
Bertas
Nowicjusz

Miejscowość: Silesia

20 Mar 2011, 19:05

zmiana lamp = zmiana błotników i maski
lepiej malować niż oklejac
fele 17 + dobry zawias
jeśli cały w lakier to poszerzyć nadkola
skóra w środku no nie wiem ja bym wstawił 4 kubły
jakiś normalny wydech sportowy na nie wm, jacky, km, ulter, rm
morsik
Nowicjusz

Miejscowość: bmw-sport

20 Mar 2011, 20:33

Nie bardzo rozumiem Ty chcesz przerobić IV generacje na III?
morsik 4kubły?To troche jebania będzie z tyłu,zresztą po kiego jak można zostawić normalną kanape.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

23 Mar 2011, 10:31

skórę to może wstawić byle wieśniak i tak większość agroT ma skórzane tapicerki lub skajka-niezdrzierajka

a kubły to jeszcze w PL nie widziałem - jak ma być nietypowo to po całości
morsik
Nowicjusz

Miejscowość: bmw-sport

23 Mar 2011, 19:38

morsik napisał(a):jak ma być nietypowo to po całości

To zmień silnik, wywal kanapę, zrób klatkę, zmniejsz wagę, zmień zawiechę i koła.
Zmiana lampek to też wiocha. Jak chcesz szaleć to zmień to co zwiększy osiągi a nie tylko wygląd. Co Ci z tego, że będzieś miał cztery kubły i piękne lampki jak seryjne fury będą Cię objeżdżać. :roll:
nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem... ;)
BRODATY
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Muhlhausen ;)
Auto: Nissan Terrano II
Silnik: 2.4 KA24E 124KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1995
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
    Włącz kierunkowskaz przed wyprzedzaniem lub skrętem
    Według "Europejskiego barometru odpowiedzialnej jazdy 2015", aż 44% polskich kierowców zapomina włączyć kierunkowskaz przed wyprzedzaniem lub skrętem. Tymczasem to niezbędny element bezpiecznej jazdy, dzięki któremu ...