03 Gru 2009, 18:02
Witam!
Kupiłem samochód VW POLO 1.4 TDI z 2001 roku z jednym kluczykiem. Chce dorobić drugi tzn dorobiłem już kluczyk ale pojawił się problem z odnalezieniem PINu mojego immobilisera. Posiadam kable Vag Tacho 2.2 (z allegro) oraz interfejs VAG. Transponder przełożyłem z innego kluczyka.
Odpaliłem pogram VAG TACHO łącze się z ECU i gdy klikam na Read Pin wyskakuje mi ze niemożne odczytać pinu. Gdy próbuje odczytać EEprom wyskakuje mi to samo . Próbowałem znaleźć informacje na ten temat ale już sam nie wiem co jest co. Czy wie ktoś co możne być nie tak? I czy może ktoś odpowiedzieć mi na parę innych pytań?
Czy jeśli kupiłem kabel VAG tacho 2.2 mogę go obsługiwać oprogramowaniem do np Vag tacho 2.5 (nie uszkodzę tym kabla).
Czy mogę użyć stary transponder z kluczyka z innego VW i będzie on działał w moim POLO (z wyglądu transponder wygląda identycznie z tego co znalazłem na internecie jest to "TRANSPONDER IMMO PCF 7931" a nie "48 crypto Megamos"
Czy istnieje jakaś inny program którym mogę wykorzystać odczytu PINa używając jednego z tych 2 kabli (vag tacho i interfejs VAG COM)
Bardzo proszę o pomoc. Z góry dziękuje Łukasz