Vw sharan 1.9 tdi 110km

24 Cze 2010, 21:00

witam,chlopaki mam problem z moim sharanem rok prod.99.jak jest zimny zapala super,jak sie rozgrzeje zapala niestety dlugo.za kazdym razem okolo 5 sekund.ciekawostka jest to ze jak odlacze czujnik temperatury to pali dobrze.czujnik ma cztery piny(sa tez takie co maja dwa,moj ma cztery).wymienilem czujnik temp.ale to nic nie pomoglo.prosze o pomoc.dzieki
Ostatnio edytowany przez hary74, 25 Cze 2010, 08:00, edytowano w sumie 1 raz
hary74
Nowicjusz

Miejscowość: szczecin

31 Gru 2014, 16:18

witam kolego ja mam taki sam problem jedni mówią że to pompa jest nieszczelna a drugiego rozrusznik ja nic nie robiłem ale zauważyłem jak go zgaszę i ustawi się rozrusznik to mi kręci normalnie a czasami długo
gilek71
Nowicjusz

Prawo jazdy: 28 03 1971
Auto: vw sharan
Silnik: 19tdi
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

30 Wrz 2015, 08:53

Witam jak jeszcze tu zagladasz i doszedles do tego co sie dzieje w twoim szaranie to napisz bo mam taki sam samochod i tak samo sie dzieje na zimno kreci za raz na cieplo ni cholery.
Daniell1989
Obserwowany

Przebieg/rok: 18tys. km
Auto: sharan
Silnik: 1,9tdi
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1984

01 Paź 2015, 12:17

Witamy. Bardzo często w przypadku takich silników pomaga korekcja mapy sterownika silnika (dawki rozruchowej) lub w przypadku pompy rozdzielaczowej mechaniczna korekcja początku wtrysku.
Zapraszamy serwis Auto-Conrad
AutoConrad
Aktywny

Miejscowość: Warszawa
Auto: różne marki
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus notuje świetne wyniki w Chinach
    Mimo pandemii koronawirusa, która uderzyła w sprzedaż samochodów na całym globie, Lexus notuje bardzo dobre wyniki na największym rynku motoryzacyjnym świata – w Chinach. W maju japońska marka osiągnęła ...
    Budowlany ekstremista - wywrotka
    Jeszcze jesienią ubiegłego roku mieliśmy okazję przetestować samochód Mercedes-Benz Arocs AK 8×6 w wersji Grounder – na tym właśnie podwoziu KH-kipper zabudował półokrągłą wywrotkę tylnozsypową W1U ...