VW Sharan 1.9 TDI HIGHILINE 131PS Led 7 SITZE

11 Maj 2008, 18:32

Pozdrawiam wszystkich !!!
Ja również miałem ciekawą historię z kupnem auta na mobile.de.
Jak większość szukałem ładnego taniego auta. Urodził mi się ostatnio synek i postanowiłem kupić VANA. I znalazłem VW Sharan 1.9 TDI HIGHILINE 131PS Led 7 SITZE — EUR 4004 stan igła rok 2002 pełen wypas od razu wstawiłem na "parking". Cena jednak zadziwiająco niska 4004euro. Z uwagi jednak iż pierwszy raz chciałem kupić auto na mobile.de postanowiłem się z gościem skontaktować. Zadzwoniłem do niego i o to co się dowiedziałem: Gość nazywa się Michael Kohler jego meil "Michael Kohler" <m>, w rozmowie bardzo miły oświadczył iż jest Włochem obecnie mieszka w Irlandii gdzie posiada własny samochód firmowy ponad to ma prywatny a auto które posiada w Niemczech jest mu już nie potrzebne ponieważ kierownica jest po innej stronie i chce się go pozbyć dlatego cena taka niska.
Opowiedział mi również pewną historię: raz już umówił się z jednym klientem z Francji po odbiór samochodu po czym on specjalnie przyleciał z Irlandii a gość z Francji się nie pokazał przez co był stratny. W związku z powyższym zaproponował mi abym wpłacił pieniądze przez firmę Westan Union. Chciał abym po wpłaceniu pieniędzy meilem wysłał mu potwierdzenie wpłaty aby miał pewność że się stawię po samochód. On wówczas miał mi przesłać potwierdzenie zabukowanego biletu. Oświadczył również że na miejscu najpierw pojedziemy na POLICJE abym mógł sobie sprawdzić samochód następnie na warsztat a jeżeli coś z pojazdem będzie nie tak to zwraca mi za podróż 500euro po sprawdzeniu auta dopiero do Wesen Union po kasę. Przyznam nieśmiało że się na pojazd napaliłem choć sceptycznie podchodziłem do ogłoszenia. Następnego dnia wszedłem na parking aby obejrzeć samochód jednak już go tam nie było a pozostał komentarz " OFERTA ROZPOZNANA JAKO OSZUSTWO!!!". Oczywiście napisałem do gościa zapytanie jednak nic już nie odpisał. Co ciekawe kilka dni później ten sam pojazd znowu się pojawił gość opuścił na aucie nawet 200 euro i chce je sprzedać z innej miejscowości z Niemiec dokładnie z Dresna a link do auta to:
[link do mobile.de wygasł]
Nadal nie wiem jakim sposobem nie znając kodu chciał mnie oszukać i ewentualnie wyjąć pieniądze z Westen Union.
POZDRO.
Tomek25
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bezpieczne podróże na rodzinne wakacje
    Zbliża się koniec roku szkolnego, a wraz z nim czas wakacyjnych wyjazdów z rodziną. Wielogodzinna podróż samochodem może być trudna zarówno dla dziecka, jak i jego rodziców. Co można zrobić, żeby ...