VW sharan czujniki parkowania

15 Cze 2015, 15:17

Witam, nie działa mi system czujników parkowania, wyskakuje mi błąd 1549 Napięcie dla czujnika parkingowego i oczywiście podczas włączenia wstecznego jest długi sygnał ostrzegawczy ze coś jest nie tak z systemem. I teraz w którym mam miejscu szukać przyczyny tej usterki. Z góry proszę o pomoc.
grzeh12
Nowicjusz

Prawo jazdy: 03 02 1990
Auto: fiat albea, VW Sharan
Silnik: 1.2 64km
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

15 Cze 2015, 21:24

Witamy. Najczęstszą przyczyną jest uszkodzony czujnik parkowania, na co wskazywać może zapisany błąd który łatwo zdiagnozować podłączać urządzenie diagnostyczne. Zdażają się także uszkodzone przewody zasilające. Czujniki można także po kolei odłączać i w ten sposób zweryfikować uszkodzony.
Zapraszamy serwis Auto-Conrad.
AutoConrad
Aktywny

Miejscowość: Warszawa
Auto: różne marki

15 Cze 2015, 21:35

wydaje mi się że to chyba te przewody ponieważ podłączony komputer nie wskazuje żadnej innej usterki tylko teraz zagadka który i w którym miejscu ten przewód. :bored:
grzeh12
Nowicjusz

Prawo jazdy: 03 02 1990
Auto: fiat albea, VW Sharan
Silnik: 1.2 64km
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2003

17 Cze 2015, 08:06

http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/01549

Do sprawdzenia bezpiecznik, czujnik, wiązka i gniazdka. Gdzieś masz zwarcie do masy.
przemek217
Launch X-431 DIAGUN - tester diagnostyczny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Limanowa
Prawo jazdy: 16 01 2005
Auto: Audi a6 C5
Silnik: 1.8 T 150KM AEB
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1998
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Odcinkowe pomiary prędkości
    Odcinkowe pomiary prędkości to technika pomiaru prędkości pojazdów, która polega na zastosowaniu specjalnych urządzeń pomiarowych umieszczonych na drodze w określonych miejscach (tzw. odcinkach). Urządzenia ...