VW T2 podsufitka

25 Lip 2018, 19:37

Witam wszystkich.
Mam pytanie do forumowiczów którzy mają wiedzę na temat montażu podsufitki w VW T2 (ogórek). Chodzi mi dokładnie czy w oryginale były jakieś zapinki do montażu podsufitki. Wiem że w T3 były plastikowe kapturki w których montowalo się druty. Ale nie wiem jak były montowane w T2. Proszę o jakieś informacje. Dziękuję
RICAUD
Obserwowany

26 Lip 2018, 09:06

Ale masz tam otwierany dach czy nie? Kurczę ostatnio w takim dach zmieniałem ze zwykłego w otwierany i nie zwróciłem uwagi na montaż ale zapytam kolegi bo on wiecej grzebał przy tym aucie , może pamięta 8)
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

29 Lip 2018, 07:16

Dziękuję za podjęcie tematu. Dach w przedniej części jest twardy w pasażerskiej jest otwierany. Ale doszedłem jak jest zamontowany. Dla wszystkich zainteresowanych: druty opierają się o słupki tuż nad listami pod które zawija się podsufitke, opierają się i unoszą do góry. Aby nie przesuwały się na boki wkleja się na dach wygłuszenie z watoliny lub gąbki( 2cm). Tak to wygląda. Jak zmontuje wrzucę parę zdjęć. Pozdrawiam
RICAUD
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Linie na drodze - nie dla ozdoby!
    Przekraczanie linii ciągłej pojedynczej lub podwójnej na zakręcie, w pobliżu skrzyżowania czy podczas wyprzedzania to częste zachowania na polskich drogach, mimo że utrzymanie swojego toru jazdy jest jedną z podstawowych ...