VW Touran- Problem ze sprzeglem

28 Wrz 2010, 21:13

Kto mi powie co to może być gdy naciskam sprzęgło gdy auto jest zimne to w połowie wysprzeglania słychać lekki zgrzyt ????A gdy silnik się zagrzeje to pedał sprzęgła pracuje bez zgrzytu?ß :roll: :mrgreen:
Christof
Christof.A.D.M
Nowicjusz

Miejscowość: Deutschland

28 Wrz 2010, 21:56

Witam! Jaki przebieg autka, myślę że jeżeli ponad 100 tys. to może już sprzęgło dogorywać (takie przypuszczenia z tymi 100 tys bo nie wiem jaki masz rocznik i ile jeździsz), a jak się sprawuje ogólnie chodzi jak należy i jedynym mankamentem jest to zgrzytanie, może linka, może łożysko, może niech bardziej ogarnięci koledzy ci podpowiedzą.
tretix12
Nowicjusz

Miejscowość: Ełk

29 Wrz 2010, 10:28

Czy nt sprzęgła nie ma bardziej odpowiedniego działu bna tym forum? Czy sprzegło to problem z silnikiem?
Przeniesiono.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

29 Wrz 2010, 22:40

tretix12 napisał(a):Witam! Jaki przebieg autka, myślę że jeżeli ponad 100 tys. to może już sprzęgło dogorywać (takie przypuszczenia z tymi 100 tys bo nie wiem jaki masz rocznik i ile jeździsz), a jak się sprawuje ogólnie chodzi jak należy i jedynym mankamentem jest to zgrzytanie, może linka, może łożysko, może niech bardziej ogarnięci koledzy ci podpowiedzą.

witam przebieg auta mam dopiero 80 tys rok produkcji 2005

[ Dodano: 29 Wrzesień 2010, 23:56 ]
auto ma przebieg 80 tysięcy rok produkcji 2005 na sprzeglo to chyba zawczesnie co nie.A pozatym to sprzeglo wymieniane bylo juz przy 45 tys na gwarancji przez firme vw.
Christof
Christof.A.D.M
Nowicjusz

Miejscowość: Deutschland