W dowodzie rej. 55kw, faktycznie 50

10 Kwi 2011, 18:21

Czy to "wielki" problem, że mam w dowodzie wpisane 55 kw, podczas gdy faktycznie pojazd posiada 50kw....
Nie wiem dokładnie, w którym momencie powstał problem...

Pojazd był kupiony za granicą, podczas sprzedaży była mowa, że pojazd ma 50 kw - zgodnie ze stanem faktycznym. Przy zakupie głownie był sprawdzony nr vin, który się zgadzał, a nie spojrzałem liczby kw.
Podczas odbioru w urzędzie kom. dowodu rej. zauważyłem że jest tam zapisana większa liczba mocy niż faktyczna - nie pamiętam jak było zapisane w dokumentach.

Mogą być z tego powodu jakieś nieprzyjemności?
polspeed
Nowicjusz

Miejscowość: polska

10 Kwi 2011, 18:53

polspeed napisał(a):był kupiony za granicą, podczas sprzedaży była mowa, że pojazd ma 50 kw - zgodnie ze stanem faktycznym.

A nie masz zadnych dokumentow z zagranicy... :?: :?:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

10 Kwi 2011, 19:02

Wszystko było oddane do wydziału komunikacji...
Główne moje pytanie to takie, czy nie będzie z tego żadnych problemów z Policją, ubezpieczeniem etc., bo mi osobiście to nie przeszkadza...
polspeed
Nowicjusz

Miejscowość: polska

10 Kwi 2011, 19:08

polspeed napisał(a):Wszystko było oddane do wydziału komunikacji...

Trzeba było sobie zrobić ksero.Zawsze na wszelki wypadek warto takie dokumenty posiadać...
polspeed napisał(a):czy nie będzie z tego żadnych problemów z Policją, ubezpieczeniem etc.,

A jak policjat na drodze rozpozna moc silnika... :?: :?: Zeby dowiedzieć się jaka jest jego moc nalezy odczytac jego nr. i porównac to w autodacie.Nie maja najmniejszej szansy... :wink: Przy ubezpieczeniu moc silnika nie gra roli a jedynie pojemność...

[ Dodano: 10 Kwiecień 2011, 19:19 ]
Ps.Sprawdzić mozesz sobie jeszcze na SKP gdzie robiłes przeglad lub będąc przy okazji w WK poprosić o ksero tych dokumentów.Robią za friko jezeli nie ządasz potwierdzenia za zgodność...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Night Power GP 2012 - Łomża
    Trzecia runda Night Power GP 2012 odbyła się w Łomży 18 sierpnia. Na ulicach miasta można było zobaczyć rzadko spotykane samochody, a ulica Spokojna zmieniła się w strefę streetracingu. Na NIGHT POWER Grand Prix w Łomży chyba ...
    Lexus LS 500h - luksusowa limuzyna
    Najnowsza luksusowa limuzyna Lexus LS 500h jest już w Polsce. Pierwszy pokaz tego modelu odbył się 2 sierpnia 2017 roku w Sali Koncertowej w Szczecinie. W ciągu najbliższego miesiąca samochód zostanie zaprezentowany ...