W jaki sposób spisać umowę?Właściciel zagranicą.

16 Lis 2013, 00:44

Witam
Sprawa wygląda tak, że znalazłem Polówkę za dobre pieniądze.Jutro rano chcę pojechać ją obejrzeć, ale sprawa wygląda tak, że właściciel auta jest zagranicą i jest ona wystawiona przez kolegę.W jaki sposób w razie czego mam spisać z nim umowę?Jedyną opcję którą ja widzę to taka, że auto musiała by być kupione przez kolegę i odkupione od niego prze zemnie.
Czy jest jakieś inne rozwiązanie jeszcze?Proszę o szybką pomoc.
Brock
Nowicjusz

Auto: Nie mam

16 Lis 2013, 08:24

Brock napisał(a):Jedyną opcję którą ja widzę to taka, że auto musiała by być kupione przez kolegę i odkupione od niego prze zemnie
Chyba nie do końca wszystko przemyślałes.Owszem kolega własciciela samochodu moze z nim spisac"wirtualną"umowę k/s samochodu/o czym Ty bedziesz wiedział/ale Ty juz chcesz mieć nowego wlasciciela w zasięgu wzroku.Myśle ze o to Ci biega.. :?: :?: Oczywiscie w razie"W" Ty masz raczki czyste...Tak.. :?: :?:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

16 Lis 2013, 09:59

Tak o to chodzi
Brock
Nowicjusz

Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
    BMW Concept Z4 Coupé 2005
    BMW Concept Z4 Coupé zostało stworzone z myślą o kierowcach ze sportowym "zacięciem", którzy cenią wysokie osiągi, dlatego samochód zapewnia podróżującym uczucie przebywania tuż nad nawierzchnią, ...