W miare bezawaryjny samochód do 14000zł

07 Sty 2008, 19:11

Jako ze to mój pierwszy post na tym forum więc witam serdecznie wszystkich automaniaków.

Jestem młodym kierowcą, aktualnie posiadam Opla Vectre '94 "odziedziczonego" po rodzicach. Nie mogę powiedzieć ze jestem zadowolony z tego autka, wystarczy napisać że w ciągu półtora miesiąca spokojnego użytkowania (ja nie z tych którzy ścigają się na każdych światłach) samochód czterokrotnie odwiedzał mechanika. Jako że koszty napraw niedługo zbliżą się do wartości samochodu ( :P ) zaczynam poważnie zastanawiać się nad zmianą. Co byście mi polecali, w cenie do 14 tysięcy? Nie chodzi mi o ilość koni pod maską, bardziej zależy mi na niezawodności, nie chcę wsiadać za kierownicę ze strachem że samochód rozkraczy mi się na pierwszym skrzyżowaniu :wink:

Pozdrawiam i czekam na propozycje.
Zaknafein
Nowicjusz

07 Sty 2008, 19:46

Z twoich uwag polecałbym Hondę Civic VI generacji oraz Toyotę Corollę VIII generacji. Honda Civic jest niezawodnym autem, pod warunkiem, że właściciel dobrze dbał. Ma dobre właściwości jezdne i drogie części zamienne.
Toyota Corolla ma trwałe silniki. Jakość wykończenia obu aut jest dobrze wykonana.

Zobacz przykładowe oferty:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]

Pozdro :wink:
Per aspera ad astra
Tiguan
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Pruszków

07 Sty 2008, 19:55

Ja bym ci polecił coś niemieckiego Mercedesa C klase-samochód bardzo niezawodny, komfortowy, wyciszony w środku (przy włączonym silniku nie wiedziałem czy on chodzi czy nie), bardzo trwałe silniki i zawieszenie.
Pozatym samochód tani w eksplaotacji, części tanie. Za twoją sumę spokojnie znajdziesz coś dobrego z silnikiem diesla lub benzyny.
slowik93
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Augustów