REKLAMA
Witam!
Za miesiąc - dwa czeka mnie zmiana samochodu.
Oczywiście decyzja do najłatwiejszych nie należy, w dodatku jestem dość wybredny.
Moje wymagania to:
-Możliwość założenia LPG
-Sedan
-przynajmniej te 200 KM
-Wolałbym manuala, ale bezawaryjny automat też wchodzi w grę.
-2003 r +
-Napęd AWD/RWD
Moje typy:
Volvo S60R. Tutaj na + zawieszenie, z wyglądu mi się podoba. Jednak automaty, których większość na rynku podobno zawodzą, a ogólnie samo znalezienie tego auta w dobrym stanie to wyzwanie. W dodatku słyszałem, że silnik też lubi sobie pęknąć (nie pamiętam dokładnie jaka część)
Jeśli chodzi o S60, to w gre wchodzą również inne silniki, ale wymóg to AWD i 200+ kucyków.
Tutaj wiem, że będzie poparcie na forum - IS300. Na + oczywiście silnik i prowadzenie. minusik jednak - tak jak wyżej trudno dorwać coś sensownego.
GS430 - tutaj silnik robi robotę. To co lubię - dużo niewysilonych cylindrów, dobra współpraca z LPG. Jednak nie mam pojęcia ile mogłoby wyjść ubezpieczenie (full zniżki. Rejestrowałbym na ojca. 47 lat, ponad 20 lat prawko, od początku bezkolizyjnie) Oczywiście mówię o MK2, choć MK3 jest 100x ładniejsze. Jednak do MK3 musiałbym jeszcze troszkę pozbierać... Może za jakiś czas...
Wizualnie podobają mi się Audi, ale sporo się nasłuchałem o nowszych silnikach, które się psują, nie lubią gazu itd. No i jeśli audi, to musi być quattro i A6. A4 zbyt klaustrofobiczna... Tak wiem, wiem - wyżej napisałem IS, który też do dużych nie należy, ale... Ale to IS.
BMW... E90 również mi wizualnie podchodzi, ale nigdy nie siedziałem w środku. Jest tam jakiś ciekawy silnik, nadający się pod LPG i w miarę bezawaryjny?
Mazda 6 MPS - tutaj o aucie nie wiem praktycznie nic...
Czekam na wasze Typy i opinie o autach, które wypisałem. No i oczywiście z góry dziękuję za pomoc