Pomóżcie podpowiedzieć jaki samochód w przedziale 15-20 tyś. zł

12 Sty 2018, 18:06

Planuje w niedługim czasie zmienić samochód i mam kilka typów i chciałbym żebyście w miarę możliwości powiedzieli na temat zalet i wad tych samochód
1. Honda Accord VII z silnikiem 2.0 155KM
2. Opel Vectra/Signum 1.8 140KM
3.Mazda 6 po lifcie z silnikiem 2.0 147KM
4. Ford Focus mk2
a może macie jakieś swoje typy samochodów na które warto zwrócić uwagę.
Samochód najlepiej powyżej 120KM i bez turbiny, żeby nie było zbyt wielu problemów z nim i dodam, że na pewno benzyna. Nie interesują mnie żadne BMW
arti21
Nowicjusz

Auto: Renault Laguna I

12 Sty 2018, 19:09

Miałem kiedys podobne typy i padło na Mazde 6, nie wiem czy nadal ale wydaje mi sie ze na Accorda malo kasy bo trzyma cene, Vectra mi nie podchodzi strasznie tandetne wnęrze, Opel i Mazda lubia brać olej , Z Mazda szczegolna uwage trzeba zwrocic na korozje, 2 na 3 egzemplarze które ogladałem miały problemy ma za o bardzo pojemny bagażnik i super wyposażenie w tej kwocie upolujesz polifta z 6cio biegowa skrzynią w manualu :ok: Accord niestety wewnatrz tez jest kiepski ale najbardziej pancerny z wymienionych, koszta eksploatacji beda wszedzie mniejwiecej podobne, do Opla najlepiej podejdzie LPG, Ford w moim mniemaniu dosyc kiepsko trzyma sie drogi wnetrze tez nie powala i popularnością zajeżdża passatem, vectra delikatnie tez, Ford i Mazda beznyny z tych czasów to wręcz bliźniacze konstrukcje niektóre podzespoły pasuja do siebie, bodajże mondek był na jednej płycie co M6, Accord świetnie się prowadzi i chyba najlepiej wygląda, Mazda tez sie bardzo dobrze trzyma na zakrętach
fate
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: krs/wwa
Prawo jazdy: 0- 0-2007
Przebieg/rok: 13tys. km
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna

12 Sty 2018, 21:49

Opla to biore pod uwage ze wzgledu na mala awaryjność a wnętrze to i.mi.nie podchodzi zbytnio do gustu
Honde Accord w ladnym stanie da radę wyrwac w tych pieniądzach.
No właśnie boję sie o ta korozję w Mazdach, bo nie chce kupic samochodu i np. na drugi rok już robic blacharke
arti21
Nowicjusz

12 Sty 2018, 21:59

Jak rok wytrzyma bez korozji to już dziekuj bogu a Ty o dwóch mówisz.
Takich tematów jak Twój jest setki jak nie tysiące ale oczywiście nikomu nie chce się użyć opcji szukaj bo po co :?: lepiej dostać gotowca ktory jest powielany kilka razy dziennie
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

12 Sty 2018, 22:48

Kao napisał(a):Jak rok wytrzyma bez korozji to już dziekuj bogu a Ty o dwóch mówisz.

Nie prawda mialem 3 lata i sprzedałem w niezmienionym nienaruszonym przez tlenek stanie, co prawda amerykaniec zabezpieczony w fabryce antykoryzyjnie, Arti to szukaj Hondy a jak nie brzydzisz sie opla to powinien posłużyć ale tez potrafia niemilosiernie zardzewiec :/
fate
Zaawansowany
Awatar użytkownika

12 Sty 2018, 23:12

Nie wiem co tutaj robi Focus, który jest autem o segment mniejszym i w sumie w każdej dziedzinie (może oprócz kosztów utrzymania) przegrywa z resztą stawki.
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

[2018] Toyota Auris III
    Toyota zaprezentowała nowego Aurisa. Z wyglądu wg mnie jest progres nie tylko w porównaniu z poprzednikiem ale też z poprzednikiem poprzednika Kolejnym znakiem czasu jest to, że nie będzie w ofercie diesli. Coraz więcej ...

13 Sty 2018, 00:25

fate napisał(a):Nie prawda mialem 3 lata i sprzedałem w niezmienionym nienaruszonym przez tlenek stanie, co prawda amerykaniec zabezpieczony w fabryce antykoryzyjnie,
Ty miałeś jedną a ja lepiłem dziesiątki czasami 2 razy w roku te same auta bo gość robił nadkola a za pół roku z drzwiami przyjeżdzał, zresztą opinia o korozji nie wzięła się z bajek i jedynie fascynaci tacy jak Ty gadają głupoty że to super auta i nie rdzewieją. Ale nie o tym temat wiec koniec......
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

13 Sty 2018, 17:04

[link do oferty na Olx wygasł]
Co powiecie na pierwszy rzut oka? Warto sie zainteresowac?
arti21
Nowicjusz

13 Sty 2018, 17:28

Kao napisał(a):jedynie fascynaci tacy jak Ty gadają głupoty że to super auta i nie rdzewieją.

fate napisał(a):Mazda lubia brać olej , Z Mazda szczegolna uwage trzeba zwrocic na korozje, 2 na 3 egzemplarze które ogladałem miały problemy ma za o bardzo pojemny bagażnik i super wyposażenie w tej kwocie upolujesz polifta z 6cio biegowa skrzynią w manualu

Ja nie mówię że nie rdzewieją, tylko że moją udało mi się zachować, dbałem o to, garażowana, myta regularnie również zimą także od spodu i jej nie zeżarło a udało mi się zakupić widocznie dobry egzemplarz, nie ma co się dziwić, że to uważam że to super auto, każda sroczka swój ogon chwali a ja z autem nie miałem żadnych problemów i było dla mnie bardzo wagodne. Jak ktos kupi byle tańsze auto to potem jeździ do ciebie ratuje się i łata ulepa a z tymi którzy są zadowoleni nie masz styczności a to że dużo miałeś klientów od Mazdy to Ci wierzę :yes:
fate
Zaawansowany
Awatar użytkownika