W124 ale jaki

14 Kwi 2012, 14:26

Wybór padł definitywnie na 124.Ale proszę o opinie i doradztwo jaką wersję silnikową wybrać.Diesel czy benzyna o to jest pytanie.Chciałbym połączyć a raczej znalezć jakiś kompromis pomiędzy osiągami a ekonomicznością.Jak kupie diesla to chyba tylko 300d ale on znowu pali tej ropy trochę bo to w końcu 3 litry to jak ta oszczędność no i 113km na taką masę?A może benzyna?Jak benzyna to do gazu na pewno.Ale teraz jaka 230 ,260 bo 200 to za słaba.Prosze o podpowiedzi i doradztwo najlepiej użytkowników poszczególnych typów bądz mechaników lub ludzi którzy mają lub mieli doczynienia z tymi typami samochodów.Z góry dziękuję.
Pinki79
Obserwowany

Prawo jazdy: 15 10 1997

03 Maj 2012, 09:20

Jeśli chcesz benzynę,to tylko silnik 2.3,ale niestety o LPG zapomnij(mechaniczny wtrysk paliwa),silnik Diesla godny zaintersowania to 2.5td,ale by kupić egzemplarz zacny,to do kieszeni trzeba głębiej sięgnąć(kilkanaście tysięcy zł).Poza tym spójrz,auto trąca myszką,według mnie, jedynie Coupe się nie starzeje nic a nic.Ja bym sie zastanowił nad kupnem tego auta,chyba,że nie zależałoby mi na tym, by kupić tanio!Przebiegi Diesli rzędu 1.5 miliona km.to norma, w przypadku tego auta.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Sala koncertowa na czterech kołach
    Czasy klasycznego radia AM/FM i stosów kaset magnetofonowych zdolnych zaspokoić większość muzycznych potrzeb kierowcy dawno już minęły. W najnowszym Lexusie LS można znaleźć nie tylko styl nawiązujący do japońskiej ...