W209 1.8 Kompressor - osiągalny za 20-25k?

06 Cze 2018, 16:54

Witam, jak łatwo można zauważyć od dłuższego czasu szukam następcy mojego 406 Coupe, na przełomie września będę miał do wydania jakieś 20-25 tysięcy na samochód, no i wpadł mi w oko wlaśnie CLK W209.

Bardzo przemawiają do mnie Mercedesowskie automaty, przyzwoite koszty utrzymania, no i możliwość zamontowania ponad 60 litrowej butli LPG w tym modelu w miejscu koła. Samochód mogę sprowadzić z DE, NL lub kupić w Polsce - może być nawet lekko puknięte, obym o tym wiedział. Ten silnik chyba też nie jest jakiś tragiczny, i z tego co się dowiedziałem w tym temacie to wyrabia się w średniej 13 LPG

Prosiłbym o odpowiedź kogoś, kto mniejwięcej zna się na Merolach czy w ogóle w tych pieniądze jestem w stanie znaleźć jakąś dobrze rokującą sztukę w przyzwoitym wyposażeniu, silnik 1.8 jest w sumie podstawowy więc chyba powinno być łatwiej.
Exodiss
Początkujący

Auto: Peugeot 406 Coupe
Silnik: 3.0 V6 207KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...