W210, E39 czy A4 do 11 tys?

27 Gru 2011, 14:30

OK, dobrze, czyli najprawdopodobniej wybiorę się po Vectrę, chociaż i tak cena jest dość zawyżona. Jednak męczy mnie jeszcze te A4, a z racji, że mam dość blisko do sprzedającego, też chyba powinienem się nad nią zastanowić - [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Odstrasza mnie jedynie fakt, że jest 3 lata starsza od Vectry, a sprzedający ma dwie A4 na sprzedaż, i kto wie, co jeszcze, wychodzi na to, że handlarz.
Offro
Początkujący

27 Gru 2011, 16:00

a myslałeś o passacie [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
stasiu1971
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice

27 Gru 2011, 16:02

Owszem, chociaż jakoś nie brałem go pod uwagę z początku, może z powodu jego powszechności, ale skoro jest to auto warte uwagi - czemu nie. Będę musiał poszukać Passata dodatkowo ;-)

Czyli mam na razie znalezione egzemplarze Vectry, A4 i poszukam Passata. Osobiście - co byście wybrali? Miałem nadzieję, że już decyzja zapadłą, ale jak widać, nadal muszę się zastanowić nad kupnem auta.
Offro
Początkujący

27 Gru 2011, 16:07

Szczerze?Osobiście wybrałbym tym tą Vectre z linku co podałeś wcześniej bo wygląda ok i na zadbaną i jeśli to prawda że auto jest z polskiego salonu to jest to duży plus.
Cena zawyżona?Czy ja wiem,jak auto faktycznie zadbane to warto,ostatnio u mnie na dzielnicy była do sprzedania jedna Vectra,rok 99,silnik też 1.6 tyle że bez gazu,wychuchana zadbana pod każdym względem i poszła za 9900zł.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

27 Gru 2011, 16:17

Niestety, nie mogę znaleźć w miarę ładnego Passata w mojej okolicy z LPG, dlatego jednak chyba zostanę przy A4 i Vectrze. No cóż, trochę poczytałem o tym samochodach, za A4 przemawia fakt, że osobiście wydaje mi się bardziej elegancka, ma mocniejszy silnik, ale zawieszenie felerne podobno, i prawdopodobieństwo spore, że to handlarz. Znowu Vectra, hm, mimo swoich lat, licząc od ogólnej daty produkcji, nawet dość nowoczesny wygląd, silnik nie powala na kolana, za to zadbana. Chociaż w Vectrze irytuje mnie fakt, że ja kupię Vectrę za 10 tys., a sąsiad-taksówkarz - za 3,5 tys. i jeździ. Ogromny przeskok cenowy, a to Vectra i to Vectra, z tym, że ta bądź co bądź nieporównywalnie ładniejsza.
Offro
Początkujący

27 Gru 2011, 16:21

Osobiście wybrałbym auto bezpośrednio od właściciela niż handlarza i w dodatku tak jak pisałem,Vectra z polskiego salonu i przebieg może być autentyczny a A4 niewiadomo ile ma przejechane a o wypadkach już nie wspomne (choć niewiadomo czy Vectra też nie mogła być bita).
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    [2018] Toyota RAV-4
    Kolejna generacja SUVa od Toyoty. W Europie będzie oferowany w podobnej gamie silnikowej co obecna, czyli 2,0 benzyna i 2,5 hybryda. Nie należy spodziewać się diesli z których Toyota się wycofuje. Wg mnie zmiany we ...

27 Gru 2011, 16:23

Porownujac Vectre B do Passata B5 czy A4, to bym powiedzial ze nawet na nowsze autko Vectra wyglada. Ta Vectrra no silnik ma slaby, ale masz klime i ABS, tak naprawde wszystko co trzeba.

I tamto A4 z opisu wynika ze tylko stoi w komisie, bo podal tel do wlasciciela w ogloszeniu.
Co najwyzej sie mozna zastanawiac jak Vectra ma instalacje gazowa II gen, jak tam masz sekwencje, to jest idealnie. A z ceny moze ci sie uda zejsc troche.
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI

27 Gru 2011, 22:34

Też jestem za Vectrą.
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

27 Gru 2011, 23:04

tylko że wszystkie ople kilkuletnie zrzera rdza
stasiu1971
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice

28 Gru 2011, 08:07

Akurat w Vectrze B po lifcie jest nieco lepsze zabezpieczenie antykorozyjne więc nie ma już takiego problemu.
Barol
Awatar użytkownika

28 Gru 2011, 22:12

w tej cenie można jeszcze poszukać nissana primera może nie jest tak popularne jak passat ale moim zdaniem niczym nie ustępuje
ak83
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wejherowo
Prawo jazdy: 01 04 2001
Auto: honda civic Type-r
Silnik: k20a2