W210 E420 vs E38 750i

27 Kwi 2009, 14:58

Panowie, straszny dylemat mnie spotkał. Mam do kupienia dwa autka okular 4200 benzyna 97rok, czarny,czarna skóra grzana wentylowana,ksenon, koła amg itp. I bmw 7 54 tiptronic, 95 rok, navi, czarna skóra,czarny, prawie ze full opcja. Oba auta bardzo mi sie podobaja i nie wiem który teraz bedzie mi lepiej słuzył przez najblizszy rok-dwa. Interesuje mnie wszystko na temat tych dwóch samochodów. Dzieki i Pozdrawiam. :evil:
Pepsi2005
Nowicjusz

Miejscowość: wa-wa

27 Kwi 2009, 17:29

A więc pierwsze pytanie.
Czy jesteś w stanie wydać drugie tyle na naprawy, bo z tego co mi wiadomo oby dwa samochody są dosyć awaryjne.

Jeśli miałbym patrzyć na wygląd to brałbym BMW, ponieważ jego linia nadwozia mimo upływu kilkunastu lat nadal wygląda dobrze, a okularnik już trochę wieje starością.

Lecz gdy nie zależy Tobie, aż tak bardzo na wyglądzie samochodu to lepszym rozwiązaniem będzie Merc.
Jest młodszy, ma bardziej ekonomiczy ( jeśli samochody z tym silnikiem z tamtych lat można nazwać ekonomicznymi ) silnik i nie było w przeszłości tak podatne na kotowanie i dresów jak BMW, ponieważ jest to auto raczej dla bardziej spokojnych ludzi niż właściciele Bumet. Spalanie wiadomo. Jeśli uda Ci się zejść poniżej 10 litrów to będzie dobrze.

Ostateczny wybór należy do Ciebie, ale jeśli mam pomóc to skłaniał bym się ku Mercedesowi.

Pozdrawiam
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

27 Kwi 2009, 18:06

BMW 7 z tamtych lat to dość awaryjne samochody, tak jak kolega pisze, silniki wiadomo swoje spalą ale ja i tak polecam merca niż jakąś beemkę od dresa albo od mafiozów.
Silniki merca z tamtych lat nie do zajechania ale wiadomo spalić swoje musi.
Wybór należy do Ciebie.
stasiowski121

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Włącz kierunkowskaz przed wyprzedzaniem lub skrętem
    Według "Europejskiego barometru odpowiedzialnej jazdy 2015", aż 44% polskich kierowców zapomina włączyć kierunkowskaz przed wyprzedzaniem lub skrętem. Tymczasem to niezbędny element bezpiecznej jazdy, dzięki któremu ...
    Najszybsza taksówka w Pradze - Skoda Fabia R5
    Zespół ŠKODA Motorsport uczcił najbardziej udany sezon w swojej historii w spektakularnym stylu. Tuż przed Świętami Bożego Narodzienia fabryczny kierowca ŠKODY Jan Kopecký, sprezentował przypadkowym ...