W211 czy warto?

27 Lut 2015, 19:46

Witajcie,

mam okazje kupic W211 2004 rok 3.2 CDI z niemiec od znajomego, auto ma potwierdzony i oryginalny przebieg 78000 km, przebieg jest pewny i nie wiem czy warto kupić to auto w przeliczeniu za 40 tys dla siebie lub ewentualnie na sprzedaż. Co radzicie?
adzik93
Obserwowany

Auto: nie mam

27 Lut 2015, 19:55

Jeśli jest to prawdziwy przebieg - WARTO! W Polsce kupno zadbanego egzemplarza (z dużo większym przebiegiem) to 30-35 tysięcy.

ALE ostatnio oglądałem zdjęcia jak to ściągnięto z Holandii E200 CDI z taxi z uszkodzonym zderzakiem i sprzedano za ~18 tysięcy. Środek ładny, niezużyty, niepowycierany, bo stan licznika ~180 tysięcy km. Ktoś znalazł oryginalne ogłoszenie tego auta z Holandii, gdzie miało przebieg 780 tysięcy km. Po wnętrzu nie dało się ocenić przebiegu tego auta.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

27 Lut 2015, 20:29

ja też jestem zdania, że warto jeśli przebieg i całe auto jest pewne. Takie auta to przysłowiowe okazje i w tej cenie ciężko znaleźć coś w podobnym stanie/parametrach.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

27 Lut 2015, 21:31

znaczy auto jest od starszej pani ktora juz nie moze jezdzic autem i dlatego chce sprzedać, jutro jeszcze dopytam dokładnie i sie zastanowie, spore pieniadze i bardziej chyba chcialbym odsprzedac to auto tylko czy klient sie znajdzie? ewentualnie dla siebie tylko czy cena za 11 letnie auto nie jest wygórowana?
adzik93
Obserwowany

Auto: nie mam

27 Lut 2015, 22:16

rocznik to nie jest wyznacznik auta w dobrym stenie
kolega sprowadzał 2 lata temu E270CDI z 2002r z niemiec i wyszło mu ponad 30tys. Więc cena nie jest wygórowana. Jego mesiek ma ponad 200tys. grubo. Dla tego 78tys. silnika to rozgrzewka.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Alergia za kierownicą - jak sobie z nią radzić?
    Razem z wiosną przyszedł ciężki czas dla alergików, uczulonych na pyłki i kurz. Prowadzenie auta w tym okresie jest dla uczuleniowców szczególnie uciążliwe. Łzawienie oczu, silny katar, obniżona koncentracja ...