Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
mpb30 napisał(a):Serwis stwierdził, że wadliwe części musiały zostać wymienione podczas mojej eksploatacji pojazdu
To samo pytanie. Na jakiej podstawie? Niech udowodni że to Pani świadomie wymieniła na wadliwe części i jeszcze to przed nim utaiła.mpb30 napisał(a):Czy żądania kupującego są zasadne?
mpb30 napisał(a):Czy żądania kupującego są zasadne?
galakty napisał(a):Przy tak starym aucie to że coś się zepsuło albo części są nieoryginalne jest normalne i tę rękojmie może sobie wsadzić.
mpb30 napisał(a):posiadał jedną wadę o której wiedziałam i która została opisana w ogłoszeniu.
mpb30 napisał(a):Dodam, że umowa kupna-sprzedaży zawiera adnotację, że kupujący znał stan techniczny pojazdu, a sprzedający nie miał wiedzy o innych jego wadach.
[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
AndySL napisał(a):Jezeli wpisales, ze auto podleglo przed zakupem expertyzie bieglego mechanika i zrobiles dopisek, kupione w stanie jak ogladano czy cos w tym stylu, to kolo moze sie gonic.
galakty napisał(a):Przy tak starym aucie to że coś się zepsuło albo części są nieoryginalne jest normalne i tę rękojmie może sobie wsadzić.
szybki napisał(a):Nie są zasadne. Napisz że się nie zgadzasz z tą opinią. Zaznacz że następna korespondencja będzie już kierowana do ,Twojego pełnomocnika co wiąże się z kosztami.
AndySL napisał(a):Generalnie przy tym wieku, to ja zlal bym sprawe cieplym moczem.
AndySL napisał(a):Jezeli wpisales, ze auto podleglo przed zakupem expertyzie bieglego mechanika
MotoAlbercik napisał(a):I nasze prawo właśnie nie rozróznia rzeczy nowych i używanych.
MotoAlbercik napisał(a):Serio??? A kto to jest biegły mechanik Owszem, jest rzeczoznawca motoryzacyjny i ciągników, ale w cennikach nie maja niestety przeglądu samochodu przed sprzedażą....Zajmują się wycenami oraz ekspertyzami uszkodzeń ( tak w wielkim skrócie ). A biegłego rzeoznawcę powołuje sąd...Więc o czym ty piszesz?