Wahacze NTY

08 Lut 2021, 15:47

Pomocy :( Jakiś czas temu po wizycie w warsztacie mechanik poinformował mnie o konieczności naprawy zawieszenia . Z racji tego iż motoryzacja nie jest w kręgu moich zainteresowań poprosiłam o tanie rozwiązanie sytuacji . I tak też się stało ... Obecnie po przebytym badaniu technicznym dostaje cios w głowę - mianowicie za jakiś czas musi pani pomyśleć o zawieszeniu !! Ludzie czy ja coś robię nie tak czy coś z tą marką jest nie tak :( Z pół roku temu wydałam pieniądze i znowu muszę :( :x :x
renbowska
Nowicjusz

08 Lut 2021, 16:21

Nie jestem super specjalistą, ale nie polecam NTY generalnie.Przykro mi, ale pewnie naprawdę Cię czeka wymiana, chociaż możesz spróbować sprawdzić zawieszenie w innym miejscu :)
patek3
Nowicjusz

08 Lut 2021, 16:36

Sama z siebie kupiłaś sobie NTY czy może pan mechanik wpadł na tak genialny pomysł założenia plasteliny zamiast porządnego elementu zawieszenia ?? Możesz teraz podziękować
pomysłodawcy zakupu części tej marki . Podejrzewam ,że kolejne koszty będą nieuniknione ...
PablitoLG
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Auto: Seat Leon II
Silnik: 1.9 tdi 105KM
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

08 Lut 2021, 18:09

Jakie masz auto? Ile zrobiłaś km od tej wymiany wahaczy? W jakich warunkach jeździsz? Najtańsze części często wytrzymują krótko i ponownie trzeba je wymieniać, czy naprawiać. Koszt naprawy na częściach dobrych (polecanych) i takich budżetowych jest taki sam jedyna różnica to koszt części. Dlatego warto przed wymianą zastanowić się czy opłaca się kupować takie najtańsze części.
renbowska napisał(a):Obecnie po przebytym badaniu technicznym dostaje cios w głowę - mianowicie za jakiś czas musi pani pomyśleć o zawieszeniu
Tu może nie chodziło konkretnie o wahacze które zostały wymienione a o inne elementy zawieszenia typu drążki stabilizatora jego gumy czy McPhersony.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

09 Lut 2021, 09:43

PablitoLG napisał(a):Sama z siebie kupiłaś sobie NTY czy może pan mechanik wpadł na tak genialny pomysł założenia plasteliny zamiast porządnego elementu zawieszenia ?? Możesz teraz podziękować
pomysłodawcy zakupu części tej marki . Podejrzewam ,że kolejne koszty będą nieuniknione ...

Obstawiam, że mechanik panienkę wsadził na minę pod postacią marki NTY. Nie jest to marka godna polecenia, w swoim asortymencie ma naprawdę niskiej jakości części. Na przyszłość proszę trochę uważać na to co się kupuje. Mogę Pani odradzić też taką markę jak Kamoka. Obie jadą na podobnym wózku niskiej jakości.

Pozdrawiam :)
pawilin
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Auto: Audi A4 B6
Silnik: 1.8 t
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2004

09 Lut 2021, 10:20

Panowie głównie po mieście , z raz w miesiącu gdzieś dalej jadę . Szczerze to nawet nie wiem ile robię kilometrów . Nie zwracam na to uwagi :D Co do moich wizyt u mechanika , to co jakiś czas jadę żeby sprawdzić czy wszystko ok . Jak nie to , płacę i nie pytam - chce tylko żeby wszystko było ok :) Nie kreci mnie motoryzacja i się na niej nie znam :P za to ja mogę wam doradzić w sprawię np. mody albo kosmetyków :happy:
renbowska
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
    Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...
    Lexus IS 430
    Wyjątkowym samochodem Lexusa był również IS 430, opracowany na targi SEMA w 2003 roku. Choć auto na pierwszy rzut oka przypominało po prostu nieco stuningowanego sedana IS, zmiany były znacznie istotniejsze. Pod maską ...

09 Lut 2021, 10:26

A tak serio to Panowie zmienić mechanika czy pytać jakie części mi zakłada :( ale z drugiej strony i tak nic mi to nie powie ...Tak jak z tym NTY :( Chłopa też nie mam , żeby mógłby mi doradzić ;/
renbowska
Nowicjusz

09 Lut 2021, 10:40

Postawiłaś na taniość nie jakość więc co mechanik winny. Postepnym razem trzeba jednak dorzucić kilka złotych aby mieć spokój.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

09 Lut 2021, 10:40

Postawiłaś na taniość nie jakość więc co mechanik winny. Postepnym razem trzeba jednak dorzucić kilka złotych aby mieć spokój.
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

09 Lut 2021, 11:08

Tylko że jak miałam kupić coś lepszego jak ja się nie znam :( Mechanik robi to za mnie i założył mi jakoś gó... markę NTY :( rozumie że mam unikać części tej marki ?
renbowska
Nowicjusz

09 Lut 2021, 13:10

renbowska napisał(a):A tak serio to Panowie zmienić mechanika czy pytać jakie części mi zakłada
Jak nie masz z nim większych problemów jeżeli chodzi o samą wykonaną pracę to po prostu ustal z nim że nie godzisz się na najtańsze części które są kiepskiej jakości. Przecież każdy może zamówić większość części w tym te z górnej półki.
renbowska napisał(a):Chłopa też nie mam , żeby mógłby mi doradzić ;/
Masz za to nasze forum i my chętnie podpowiemy jak będziesz potrzebowała coś wymienić. Możemy też doradzić jakie marki wziąć pod uwagę przy danych częściach.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

09 Lut 2021, 13:13

No przecież sama napisałaś w pierwszym poście że poprosiłaś o taniość a nie trzeba być Einsteinem aby wiedzieć że tanio nie idzie w parze z jakoscia i to nie tyczy się tylko motoryzacji. Ja czasami dla klientów zmieniam jakieś graty to nowe najtańsze są już w rękach w gorszym stanie niż wypierdziane nastoletnie
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

09 Lut 2021, 13:31

Czasem warto się zastanowić i dołożyć coś do lepszego a nie takiego czegoś :ok:
napixx
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Auto: Skoda Fabia I
Silnik: 1.9 tdi
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2006

10 Lut 2021, 09:21

Dajcie kobiecie spokój. Nie wiedziała ile to może kosztować, a mechanik jakby widział taką biedulkę to mógł uświadomić, że jak chce tanio to może liczyć na kolejne wizyty. A poza tym co to za mechanik jak montuje NTY, pewnie jakaś złotówa i widział okazję na zarobek i że będzie częściej przyjeżdżać.
pawilin
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Auto: Audi A4 B6
Silnik: 1.8 t
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2004

10 Lut 2021, 09:27

pawilin napisał(a):A poza tym co to za mechanik jak montuje NTY,
mechanik jak każdy inny, co miał odmówić? "niee ja tego syfu zakładać nie będę" wtedy trzeba zapytać co to za mechanik.
Kao
Moderator
Awatar użytkownika