16 Sty 2023, 21:44
Co można brać ze średniej półki do zwykłego kompaktu? Wiadomo że najlepsze oryginały ale jeśli cena trochę za wysoka ,to ludzie zaczynają szukać alternatyw.
Oprócz Swag i Lemfordera co warto kupić..? Sporo ofert to produkty Sasic, Moog, Febi, Delphi. Są też bardzo korzystnie wychodzące cenowo wahacze MasterSport albo MaxGear czy Meyle. Są też REIN HOCH w Intercarsie. ktoś maił ostatnio doświadczenia z jakością wymienionych firm..?
Powiem szczerze ,że chciałbym wymienić wahacze bo mam na oryginałach zrobione 140 tys.km a mieszkam pod miastem, gdzie przemieszczam się głównie drogami eskami albo obwodnicami autostradowymi ale... do chaty mam 300 m gównianej ,dziurawej i gruntowej drogi z dziurami po deszczach. Na starych wahaczach ustawiłem zbieżność lecz już są na tulejach trochę naderwane gumy i na dziurach mi się to rozjechało po pół roku. Ze względu na tę kiepską drogę pod dom ,wymyśliłem że kupię kompletne wahacze i ustawię zbieżność ,a te oryginały zdjęte "uzbroję" w markowe tuleje , sworznie i zostawię sobie na następną wymianę.
No i teraz nie wiem czy mam te wahacze kupić jakieś konkretne, średnie czy po prostu jakieś tanie. Najchętniej kupiłbym jakieś średniaki ale nie śmieci.
Co radzicie..?