Witam chciałbym się dowiedzieć jakie skutki grożą przy zużyciu wałka rozrządu.
Czy np. mogą powstać uszkodzenia silnika, straty mocy i bardzo głośne pracowanie silnika?
Jeden mechanik powiedział mi że raczej nie grozi nic poważnego silnikowi, natomiast drugi że i owszem jest dla silnika zagrożenie.
wystarczy pomyśleć, zależy które elementy wałka się wyrobią, jak krzywki to zawory będą mniej się otwierać, jak podpory łożysk to chyba nie trzeba tłumaczyć czym grozi zatarcie
[2018] Peugeot 508 Peugeot pokazał swoje najnowsze dziecko - 508. Po bezpłciowym poprzedniku w końcu mamy dawkę zadziorności. Nie wiem jak Wam ale mi bardzo podoba się kokpit mimo, że nie jestem fanem dotykowych ekranów oraz piękny tył. ...
Opel Insignia z instalacją gazową LPG Opel Insignia z silnikiem 1.4 Turbo LPG ecoFLEX przystosowanym do eksploatacji na skroplonym propanie-butanie (LPG). Fabryczną instalację gazową można zamówić do każdej wersji nadwoziowej flagowego Opla, czyli sedana, ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.