Warszawa pierwsze auto do 6000zł

23 Sty 2019, 09:32

Cześć jak w temacie szukam auta do 6000 zł, potrzebuje go kupić w ciągu najbliższych tygodni, głównie będzie używane na jakieś szczególne okazje typu podjechać do teściowej raz w tygodniu:) czy podwieźć dziecko do lekarza, nie będę nim jeździł do pracy, musi być tanie w eksploatacji, myślłem nad yarisem ale chyba nie stać mnie bo chodzą po 8000-9000 zł, jak dla mnie to samochód powinien posiadać jedynie klimę i mało palić, osiągi nie są dla mnie ważne
PawelB
Nowicjusz

23 Sty 2019, 16:41

Yarisa spokojnie kupisz już za 5k.
Z innych modeli jest jeszcze Clio II,Punto II,Corsa C,Hyundai Getz.
[link do oferty na Olx wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]?
[link do oferty na Olx wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

23 Sty 2019, 16:50

Cześć chodziło o Warszawę
PawelB
Nowicjusz

23 Sty 2019, 17:43

Jedynie coś takiego znalazłem [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]?
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

23 Sty 2019, 20:28

Myślisz że 206 to dobry wybór ? W sumie awaryjne auto, na dodatek od handlarza
PawelB
Nowicjusz

23 Sty 2019, 20:32

A jakie dwudziestoletnie auto jest "bezawaryjne" bo aż ciekawy jestem.
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

OffRoad Show Poland 2017
    Już po raz VI w Warszawie odbył się OffRoad Show Poland. Zwiedzający mogli oglądać najnowsze modele aut z segmentu 4x4, samochody przygotowane do turystyki oraz do sportu, quady, motocykle, kampery oraz zapoznać się z bogatą ...

23 Sty 2019, 20:34

Nie o to chodzi że bezawaryjne ale porównując taka 206 do Yaris raczej nie zaparzeczysz że jest tańsza w użytkowaniu?
PawelB
Nowicjusz

23 Sty 2019, 20:50

Tańsze w użytkowaniu będzie to, co jest bardziej zadbane. Kupisz trupa to będziesz ładował w to masę kasy, kupisz coś dobrego będziesz ładował mniej kasy,
Dyskutować o kosztach można w przypadku "porównania" yarisa do bmw 5er a nie dwóch tak samo starych aut tej samej klasy. Różnica 10 zł na amortyzatorze czy 5 zł na tarczy hamulcowej, gdzie wymieniasz to raz na kilka lat jest śmieszna (nigdy nie będzie tak, że jedno z tych aut będzie miało wszystko tańsze/droższe)
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

23 Sty 2019, 20:52

Tutaj wszystko zależy od... szczęścia, bo za 6k możesz trafić na zajechanego i zgnitego Yarisa, który został wystawiony za kosmiczną wobec jego wad cenę tylko dlatego, że to auto ma świetne opinie, tzn jako mega niezawodne auto. Z drugiej strony możesz kupić fajne 206 od właściciela, który jeździ już kilka lat, zna historię napraw i nie dziaduje na aucie...

Inna sprawa, że w takim 206 tak naprawdę nie ma się co popsuć, z wyjątkiem tej legendarnej, wyolbrzymianej "złej" tylnej belki no i może progi lecą, ale to auto za kilka tys, więc w żadnym nie będzie perfect. Moja dawna znajoma miała jako pierwsze auto 206 1.1 z LPG, jeździła codziennie do i ze szkoły po 50km z czego połowę po najbardziej dziurawej drodze na świecie... i nie zepsuło jej się nic. Trwało to dwa lata, potem nie miałem z nią kontaktu
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004

23 Sty 2019, 21:03

No własnie kwestia dbania a w przypadku 206 niewiem co ludzie od niej chcą ale samemu zdarzyło mi się z 2-3razy spotkać 206 jeszcze na czarnych blachach,tak samo u mnie w pracy kolega ma taką kilka lat i co prawda buda już lekko gnije ale nigdy nie miał z nią problemów.
Barol
Awatar użytkownika

24 Sty 2019, 18:52

Zadbany Pug 206 nie będzie awaryjny, wręcz przeciwnie. Silniki benzynowe są ekonomiczne i za 6k znajdziesz zadbany egzemplarz, to typowe auto miejskie. Z obaw przed tylną belką wiele osób odradza ten model, natomiast jestem zdania iż w aucie mającym naście lat poprzedni właściciel już dawno to zrobił, zresztą zapytaj.
Salko
Aktywny

Auto: Seat Leon
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2001