REKLAMA
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
ja bym to wypośrodkował, czyli kupno ok rocznego auta sprzedawanego przez salon, które było używane np jako auto demonstracyjne czy do jazd próbnych. Masz minimalny przebieg, czyli auto jak nowe, a cena niższa. Auto jest również już po tym największym spadku wartości, który występuje przy wyjeździe z salonu fabrycznie nowym wozemfiga77 napisał(a): Myślałam o kupnie samochodu z wyprzedaży, znajomi mówią że lepiej 2-3 latka
mike napisał(a):ja bym to wypośrodkował, czyli kupno ok rocznego auta sprzedawanego przez salon, które było używane np jako auto demonstracyjne czy do jazd próbnych.
Auto jest również już po tym największym spadku wartości, który występuje przy wyjeździe z salonu fabrycznie nowym wozem
dżisas, ale z Ciebie dzbanGradory napisał(a):A gdzie jest ten spadek wartości? Może idź pod salon i kup samochód od kogoś, kto właśnie wyjechał z salonu. Kto sprzedaje samochód zaraz po wyjechaniu z salonu?
mike napisał(a):Nie pomyślałeś np o tym, że auto, które wyjeżdża z salonu jest już jakby nie patrzeć traktowane jako używane i ma pierwszego właściciela?
Rom33 napisał(a):Dokładnie, zdarzają się takie oferty
Gradory napisał(a):W życiu nie widziałem. Ciekawe. Masz linki do takich ogłoszeń?
Rom33 napisał(a):Myślisz że takie oferty wrzuca się na otomoto? Wszystkie które widziałem pochodziły od znajomych z salonów, im też zależy żeby te auta znalazły nowego właściciela.
mike napisał(a):Najczęściej jest tak, że te wozy z "zerowym" przebiegiem i tak są zarejestrowane na salon, więc już jeden właściciel w plecy.
przecież cały czas o tym piszęyeti65 napisał(a):Najczęściej jest tak, że te wozy z "zerowym" przebiegiem i tak są zarejestrowane na salon, więc już jeden właściciel w plecy.
Ale takie auta też przeważnie są tańsze