Warsztat Kazimierza Wielka POLECAM

22 Gru 2017, 18:12

Auto-Service Klimczyk, Kazimierza Wielka, Przemysłowa 1
Profesjonalny warsztat. Zrobiłem remont silnika w mondeo mk3. Niedługo jeszcze jadę z dwumasą i zawieszeniem z tyłu. Ma doświadczenie w Fordach. Trafilem do niego z polecenia z forum mondeoklub (Kleber na tamtejszym forum).
Jestem laikiem motoryzacji i wszystko mi wytłumaczył. Nie naciąga, nie oszukuje, naprawia profesjonalnie, sprawdza auto po naprawie, a nie jak niektórzy, że zrobią, nie przejadą się i cos sie po drodze okazuje, że jest nie tak i trzeba jechac jeszcze raz. Robioną mialem część (górę?) silnika, reszta byla dobra. Od razu tez wiedział, że stuka mi z dwumasy, wcześniej auto sprawdzał mi mechanik przy zakupie i nie zauważył, potem drugi mechanik, który robil podstawowe rzeczy i tez nie zauważył problemu z dwumasą. W auto-service stuki z dwumasy zdiagnozowal mi w ciągu kilkudziesięciu sekund.
Kupiłem auto z wadami, sprzedający mnie oszukal, robiący przeglad mechanik nie zauważył calkowice zrypanego zawieszenia z tyłu.
Dzięki warsztatowi z Kazimierzy przywróciła mi sie nadzieja, że auto mi jeszcze posłuży. Podobno silniki po jego remoncie oleju nie biorą w ogóle. Pojechałem 300 km i nie żałuję, bo mam pewność, że auto jest zrobione profesjonalnie, a nie u jakiegos Janusza w garażu.

Jak macie forda to tylko tam jezdzic :D
Hehe89
Początkujący

Zdjęcia: 14
Auto: vw

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota S-FR Concept
    Koncepcyjne coupe S-FR jest dowodem na to, że napęd na tylną oś przez lata będzie znakiem rozpoznawczym sportowych samochodów Toyoty. Tym bardziej, że marka bierze pod uwagę wprowadzenie subkompaktowego coupe do produkcji. ...
    Efekt niewidzialnego Goryla - co to takiego?
    Czy można za bardzo skoncentrować się na jakimś zadaniu? Czy można nie zauważyć osoby przebranej za goryla? Badania naukowe pokazują, że tak(*). Nasz umysł eliminuje niektóre bodźce wzrokowe i słuchowe, żeby w pełni ...