Auto-Service Klimczyk, Kazimierza Wielka, Przemysłowa 1
Profesjonalny warsztat. Zrobiłem remont silnika w mondeo mk3. Niedługo jeszcze jadę z dwumasą i zawieszeniem z tyłu. Ma doświadczenie w Fordach. Trafilem do niego z polecenia z forum mondeoklub (Kleber na tamtejszym forum).
Jestem laikiem motoryzacji i wszystko mi wytłumaczył. Nie naciąga, nie oszukuje, naprawia profesjonalnie, sprawdza auto po naprawie, a nie jak niektórzy, że zrobią, nie przejadą się i cos sie po drodze okazuje, że jest nie tak i trzeba jechac jeszcze raz. Robioną mialem część (górę?) silnika, reszta byla dobra. Od razu tez wiedział, że stuka mi z dwumasy, wcześniej auto sprawdzał mi mechanik przy zakupie i nie zauważył, potem drugi mechanik, który robil podstawowe rzeczy i tez nie zauważył problemu z dwumasą. W auto-service stuki z dwumasy zdiagnozowal mi w ciągu kilkudziesięciu sekund.
Kupiłem auto z wadami, sprzedający mnie oszukal, robiący przeglad mechanik nie zauważył calkowice zrypanego zawieszenia z tyłu.
Dzięki warsztatowi z Kazimierzy przywróciła mi sie nadzieja, że auto mi jeszcze posłuży. Podobno silniki po jego remoncie oleju nie biorą w ogóle. Pojechałem 300 km i nie żałuję, bo mam pewność, że auto jest zrobione profesjonalnie, a nie u jakiegos Janusza w garażu.
Jak macie forda to tylko tam jezdzic
![Szczęśliwy :D]()