Warte zakupu?

24 Sie 2010, 10:32

Znajomy ściągnął takie oto auto zza granicy:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Auto z dosyć dużym przebiegiem, BEZ KLIMATYZACJI. Cena to jak dla mnie 9200 zł. Moje pytanie brzmi czy samochód wart jest takiej ceny? Opłacalny zakup, czy raczej nie?

EDIT: To jest właśnie te auto z linku wyżej wystawione przez niego.
Edu
Nowicjusz

Miejscowość: Słupsk

24 Sie 2010, 10:45

Albo dobry blacharz albo faktycznie auto jest bezwypadkowe bo przód ładnie wygląda.Myśle że za te pieniądze nie ma co wybrzydzać tylko brak el.szyb :???: jeśli auto jest pewne to ja bym brał.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

24 Sie 2010, 11:34

Elektryczne szyby ma, po prostu zapomniał tam dopisać :) Jedyne czego nie ma to klima. A co z tym przebiegiem? 230 tyś to nie za dużo? Średnio dziennie wynosi wtedy 53,25 km dziennie przez 12 lat... ;/
Edu
Nowicjusz

24 Sie 2010, 11:39

Edu napisał(a):Elektryczne szyby ma, po prostu zapomniał tam dopisać :)

Na 4 focie widze korbke...
Kakameo
Początkujący

Miejscowość: ok. Wadowic
Auto: Seicento 900 41KM

24 Sie 2010, 11:41

hmmm....to po prostu mnie oszukał... :) już tam wszystko jedno czy korbka czy elektryka, ale CO Z PRZEBIEGIEM? Auto mi sie nie rozsypie?
Edu
Nowicjusz

24 Sie 2010, 11:57

Edu napisał(a):CO Z PRZEBIEGIEM? Auto mi sie nie rozsypie?

Jeśli nie jest skręcony o połowę to spoko ;) Nie dałbym 10 tyś zł za takiego golasa...
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

24 Sie 2010, 11:57

Przebieg i cena do uzgodnienia :-D
To nie jest wcale duży przebieg o ile jest autentyczny. Przebieg to ostatnia rzecz na którą patrz kupując uzywane auto.
AreBie
Aktywny

Miejscowość: NML

24 Sie 2010, 12:02

Czyli podsumowując: auto z ww. linku jest warte zakupu za 9200 zł?
Edu
Nowicjusz

24 Sie 2010, 12:07

Nikt Ci tego nie powie bez dokładnego sprawdzenia auta, nie kupuje się samochodu na podstawie zdjęcia.
AreBie
Aktywny

Miejscowość: NML

24 Sie 2010, 12:10

A jeśli auto jest w dobrym stanie technicznym to co z tą ceną? Oczywiście trzeba przerejstrować...
Edu
Nowicjusz

24 Sie 2010, 12:19

Ja bym odpuścił ale to tylko moja opinia. Chyba ze wystarczy Ci taki pospolity, goły dupowóz
Kakameo
Początkujący

24 Sie 2010, 12:30

Ja osobiście bym do tego nie podchodził. Brakuje mu podstawowego wyposażenia. Wolalbym w tej cenie dobrze wyposażone Bravo.
"Nie wiem co się tak uparłeś na to V6 skoro byle Opel, czy Ford to ma..."
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)

25 Sie 2010, 18:57

No miałem przyjemność sprawdzić dziś tego Golfa :) Autko ogólnie spoko, niezłe przyspieszenie... Ale ten egzemplarz ma pewne wady:
-2 malutkie wgniecenia w karoserii wielkości piłki od ping-ponga (na masce i nadkolu)
-maska czasem nie chce się otworzyć (?)
-podczas jazdy przez dłuższy moment coś stukało z tyłu (sprzedający powiedział ze to coś z oponą, ma to naprawić)
-a co najgorsze: jak puści się kierownice to auto zjeżdża na prawo... Tutaj podobno problemem jest ta sama opona co wyżej

Cena została zniżona do 9000 zł. Przebieg auta to jednak 240 tys a nie 230... O ile tą maske i wady karoserii za tą cene można przeboleć, to jednak coś mnie nie pokoi te zjeżdżanie auta na prawo... Co Wy o tym myślicie?
Edu
Nowicjusz

25 Sie 2010, 19:06

100% bezwypadkowy.....? :roll:
Kakameo
Początkujący

25 Sie 2010, 19:07

Edu napisał(a):a co najgorsze: jak puści się kierownice to auto zjeżdża na prawo... Tutaj podobno problemem jest ta sama opona co wyżej
Edu napisał(a):to jednak coś mnie nie pokoi te zjeżdżanie auta na prawo... Co Wy o tym myślicie?

Najprostszy manewr w tym wypadku to zamiana kół na przedniej osi miejscami/zarzycz sobie zeby sprzedający zrobil to przy Tobie.../Jezeli zacznie ściągac w druga str.to ok. bo wtedy będzie wiadomo ze opona.Ja na Twoim miejscu zrobiłbym pomiar komputerowy geommetrii.Jezeli coś jest walnięte-krzywe to będziesz wiedział.
Edu napisał(a):podczas jazdy przez dłuższy moment coś stukało z tyłu

Myślę,wręcz jestem pewny ze padły juz tuleje główne tylnej belki i one własnie mogą stukać w czasie jazdy.... :!: :!:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014