Opinia o dealerach

30 Lip 2010, 13:03

Witam kolejny raz. Chce kupic autko (Ford Focus) z pewnej reki, taką mam przynajmniej nadzieje... i stad moje pytanie-rozwazam kupno auta z uzywanejaknowe.pl , pewneuzywane.pl i dobreuzywane.pl/ . czy ktos mial z Was do czynienia z któras z tych firm? a moze polecacie inne? Z góry dziekuje za pomoc
Ostatnio edytowany przez psiapsiulek84, 01 Sie 2010, 20:50, edytowano w sumie 1 raz
psiapsiulek84
Nowicjusz

Miejscowość: Polska

30 Lip 2010, 21:59

Ja straciłem zaufanie do swojego dilera po tym jak sprzedał mi straszne g...o do palenia :mrgreen: Tak poważnie opinie o ww znajdziesz w goglach a każde auto i tak zawsze trzeba sprawdzić...
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

26 Sie 2010, 14:39

Witam i przestrzegam!
Posiadam Renault Thalia (już druga). Technicznie jest świetna jak za takie pieniądze, przez 7 lat użytkowania żadnych wiekszych problemów. Postanowiłem kupić nowe autko - Renault Fluence. Moja Thalię chciałem oddać u dealera w rozliczeniu. I tu się zaczynają schody. Autko wzieli na testy i okazało się, że jest po wypadku (w trakcie 7 lat nie miałem żadnych szkód i nic nie robiłem z lakierem). Cała prawa strona auta jest malowana, grubość lakieru np na dachu to 140mikrometrów a na drzwiach już 340, próg przedni 780. Okazuje się, że widać partactwo na słupkach po zdjęciu osłon oraz na zawiasach.
Auto kupione u dealera w Gdyni w 2003 roku. Okazuje się, że kupiłem auto "nowe" z salonu po malowaniu, prostowaniu i to na dodatek spartaczonym. Niestety po tylu latach nie mam szans na udowodnienie dealerowi tego sk....... Ale odebrałem zaliczke na nowego Renault i więcej juz nie chcę mieć z tą firmą do czynienia. Nowe autko zostało odebrane z rzeczoznawcą z PZMot (koszt 150 PLN). Sprawdził wszystko co zamówiłem, spasowania blach, tapicerki itp.
Uważajcie zatem na takie machloje. W okolicach trójmiasta po gradobiciu (Wejherowo, Reda) u dealerów stoi 80% aut poobijanych (wyglądały strasznie). Myślę, że kilenci sprawdzą grubość lakieru przed kupnem.
Moja dewiza teraz jest taka: "Wierz ale sprawdź"
szok-k
szok-k
Nowicjusz

Miejscowość: Gdynia
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW Concept Study CS1 2002
    Koncepcyjne BMW Concept Study CS1 przedstawia wizję przyszłego "niewielkiego" modelu BMW. Elementem determinującym styl tego czteromiejscowego studyjnego kabrioletu jest swoista więź tworzona przez eleganckie i lekkie nadwozie ...