Opinia o dealerach

30 Lip 2010, 13:03

Witam kolejny raz. Chce kupic autko (Ford Focus) z pewnej reki, taką mam przynajmniej nadzieje... i stad moje pytanie-rozwazam kupno auta z uzywanejaknowe.pl , pewneuzywane.pl i dobreuzywane.pl/ . czy ktos mial z Was do czynienia z któras z tych firm? a moze polecacie inne? Z góry dziekuje za pomoc
Ostatnio edytowany przez psiapsiulek84, 01 Sie 2010, 20:50, edytowano w sumie 1 raz
psiapsiulek84
Nowicjusz

Miejscowość: Polska

30 Lip 2010, 21:59

Ja straciłem zaufanie do swojego dilera po tym jak sprzedał mi straszne g...o do palenia :mrgreen: Tak poważnie opinie o ww znajdziesz w goglach a każde auto i tak zawsze trzeba sprawdzić...
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

26 Sie 2010, 14:39

Witam i przestrzegam!
Posiadam Renault Thalia (już druga). Technicznie jest świetna jak za takie pieniądze, przez 7 lat użytkowania żadnych wiekszych problemów. Postanowiłem kupić nowe autko - Renault Fluence. Moja Thalię chciałem oddać u dealera w rozliczeniu. I tu się zaczynają schody. Autko wzieli na testy i okazało się, że jest po wypadku (w trakcie 7 lat nie miałem żadnych szkód i nic nie robiłem z lakierem). Cała prawa strona auta jest malowana, grubość lakieru np na dachu to 140mikrometrów a na drzwiach już 340, próg przedni 780. Okazuje się, że widać partactwo na słupkach po zdjęciu osłon oraz na zawiasach.
Auto kupione u dealera w Gdyni w 2003 roku. Okazuje się, że kupiłem auto "nowe" z salonu po malowaniu, prostowaniu i to na dodatek spartaczonym. Niestety po tylu latach nie mam szans na udowodnienie dealerowi tego sk....... Ale odebrałem zaliczke na nowego Renault i więcej juz nie chcę mieć z tą firmą do czynienia. Nowe autko zostało odebrane z rzeczoznawcą z PZMot (koszt 150 PLN). Sprawdził wszystko co zamówiłem, spasowania blach, tapicerki itp.
Uważajcie zatem na takie machloje. W okolicach trójmiasta po gradobiciu (Wejherowo, Reda) u dealerów stoi 80% aut poobijanych (wyglądały strasznie). Myślę, że kilenci sprawdzą grubość lakieru przed kupnem.
Moja dewiza teraz jest taka: "Wierz ale sprawdź"
szok-k
szok-k
Nowicjusz

Miejscowość: Gdynia
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...