Warto sie zainteresować?

22 Sty 2014, 19:10

Cześć,
skanując internet w poszukiwaniu pierwszego auta dla syna natknąłem się na takie ogłoszenie :
[link do Gratka wygasł]
Zakładając, że faktycznie to było auto bibliotekarki i zrobła tylko tyle km( dla mnie to bardzo mało) i patrząc na cenę - chyba brzmi interesująco.
Chyba bo są różne teorie na ten temat- podobno dla samochodu to nie jest dobrze jak jeździ weekendowo tylko. Co o tym myślicie?
bronekbr
Obserwowany

Prawo jazdy: 0- 0-1984
Auto: audi
Silnik: 1,9TDI
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1999

25 Sty 2014, 17:14

Daewoo były dobrymi samochodami. Jeżeli jest tak jak w tym ogłoszeniu, to myślę, ze warto się zainteresować.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

25 Sty 2014, 18:29

Dzięki za odpowiedź, pogadam z synem, on co prawda chciałby coś "męskiego "ale moze da się przekonać:)
bronekbr
Obserwowany

Prawo jazdy: 0- 0-1984
Auto: audi
Silnik: 1,9TDI
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1999

26 Sty 2014, 13:42

No cóż - Matiz to jednak samochód ciutek kobiecy :wink: A zastanawiałeś się nad np. Lanosem, Nubirą? Auta coprawda ciutek większe, ale o wiele wygodniejsze i lepiej wysposażone. Z mniejszych jest jeszcze Tico.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

28 Lut 2014, 13:25

napewno mały i oszczędny motor, widac ze szczypie progi ale autko ma 14 lat tak wiec czego sie spodziewać, co od przebiegu to taki egzemplaz sie trafia jeden na milion wiadomym jest ze teraz ludzie przestawiaja liczniki, jestem posiadaczem lanosa i przebieg mam 200.000, wiem ze to jest byanajmniej prawdziwy, znajoma ma Tico inny znajomy Matiza i wszyscy są zadowoleni to wdzieczne autka i sa tanie czesci zamienne, osobiscie polecam Lanosa :)
john1987
Nowicjusz

Prawo jazdy: 05 11 2010
Auto: daewoo lanos 15 1.6 100km

16 Lip 2014, 15:51

Miałem Matiza, ale nie byłem z niego w ogóle zadowolony... Mały, ciasny i cały czas sie psuł. Kupiłem już używany 10-letni model, więc może nie ma się co dziwić, ale cały czas musiałem w nim coś wymieniać. Psuło się w nim dużo, ale najbardziej newralgiczny był aparat zapłonu. Czasem parkowałem gdzieś Matiza, a potem już nie mogłem go zapalić, a byłem w szczerym polu... Jeszcze klocki hamulcowe się psuły często, więc jeśli masz możliwość wyboru innego samochodu, to bierz coś innego. :sly:
Mar1986
Nowicjusz

Auto: Fiat Linea Dynamic
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowe Audi S3 Sportback - oszczędne, szybkie i komfortowe
    Moc 221 kW (300 KM) i moment obrotowy 380 Nm, sprint od zera do 100 km/h w pięć sekund – nowe Audi S3 Sportback oferuje najlepsze osiągi w swojej klasie. Charakteryzuje się też wzorcową efektywnością: silnik 2.0 TFSI ...
    XVII Moto-Piknik i Otwarty Puchar Polski WST / relacja
    "XVII Moto-Piknik za nami. Sobotnie opady deszczu nie nastrajały optymistycznie, jednak w niedzielę pogoda okazała się łaskawa. Dziękujemy wszystkim zawodnikom, kibicom i osobom które wspierają nas za dzielne towarzyszenie ...

29 Sie 2014, 13:39

Ja też kiedyś jeździłam Matizem, autko dla kobiet i nawet byłam z niego zadowolona do czasu kiedy przesiadłam się na Nubirę. Co prawda musiałam wymienić w niej parę części (problem był z układem hamulcowym) ale od tego czasu autko śmiga.
isska
Obserwowany

Auto: Daewoo Nubira