Warto wymienić wycieraczki? Jakie kupić???

05 Cze 2019, 10:48

U mnie Visee Auatec też całkiem nieźle się sprawdzają. Równo pracują, gumowe części nie zużywają się szybko i też po długości, a cena jak na zamienniki ok.
EmilP90
Nowicjusz

05 Cze 2019, 13:33

Co powiecie o wycieraczkach Bosh?
gber44

05 Cze 2019, 13:43

gruber99 napisał(a):Co powiecie o wycieraczkach Bosh?
Są ok ale drogie i w sumie za połowę ich ceny można kupić podobne jakościowo gumy :) :)
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

06 Maj 2024, 12:45

Czy warto jest wymienić? To zależy od auta, od stopnia zużycia. Ogólnie czuć po jakimś czasie, że trzeba wymienić wycieraczki. Ja wymieniam regularnie, bo lubię mieć sprawne.
Bosch są niezłe, jednak są dość drogie (jeśli mnie pamięć nie myli to obecnie są to najdroższe wycieraczki).
Dobrze jest zerknąć sobie na zamienniki.

Szczególnie, ze ich cena nie jest jakaś bardzo wysoka.
Ostatnio edytowany przez ArteK, 06 Maj 2024, 14:14, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Regulamin pkt 4.4.e
tomczak78
Początkujący

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Kraków
Prawo jazdy: 04 04 1986
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Mazda 6
Silnik: 2.0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

16 Maj 2024, 10:32

Oczywiście, warto wymienić wycieraczki, zwłaszcza jeśli zauważasz, że pozostawiają smugi, hałasują podczas pracy lub nie przylegają dobrze do szyby. Dobrej jakości wycieraczki są kluczowe dla zachowania dobrej widoczności podczas złych warunków atmosferycznych, co jest istotne dla bezpieczeństwa na drodze. Jeśli nie wiecie, jakie wycieraczki kupić, warto zajrzeć na stronę sklepu iParts.pl. Mają szeroką gamę wycieraczek od renomowanych producentów. W ofercie znajdziecie zarówno wycieraczki tradycyjne, jak i płaskie (aero), które cieszą się coraz większą popularnością ze względu na ich nowoczesną konstrukcję i lepsze przyleganie do szyby. iParts.pl ułatwia proces wyboru dzięki intuicyjnej wyszukiwarce, która pozwala szybko znaleźć wycieraczki pasujące do konkretnego modelu samochodu. Dodatkowo, na stronie często można znaleźć promocje, dzięki którym zakup staje się jeszcze bardziej opłacalny.Warto również zwrócić uwagę na opinie innych klientów, które są dostępne na stronie – mogą one pomóc w wyborze najbardziej odpowiedniego produktu. Sklep oferuje także fachowe doradztwo techniczne, więc w razie jakichkolwiek wątpliwości można liczyć na profesjonalne porady.
motii
Nowicjusz

Auto: Mercedes 250