WAŻNE!!! Potrzebuje natychmiastowej porady w sprawie Micry94

05 Kwi 2010, 20:06

Witam!

No cóż, rozwinę trochę temat. Mam na oku dośc ciekawy samochód Nissan Micra, rocznik 1994, silnik 1.0, samochód stoi pod moim blokiem, obserwuje już go od paru dni. Dziś zauważyłem że facet wrzucił go na allegro, tu macie linka

[link do oferty na Allegro wygasł]

Proszę doradzcie mi co sądzicie o tym samochodzie, i czy warto czy też nie.

Jeśli ktoś jest posiadaczem takiej micry to może mógł by mi coś powiedziec o tym modelu? Jutro umówiłem się na oglądanie, jeśli wszystko bedzie ok, to prawdopodobnie go kupie, dlatego proszę o szybkie odpowiedzi i rady :)

Dodam tylko że to będzie mój pierwszy samochód, więc na co powinienem zwrócic uwagę podczas zakupu i oglądania samochodu? O co mam pytac?
banan_91
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Włocławek

05 Kwi 2010, 20:31

Za dwójkę to nie ma co wybrzydzać. Sprawdź tylko czy podłoga jeszcze jest bo skoro rdza wyłazi na karoserii to może być kiepsko.
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

05 Kwi 2010, 20:34

Aha, i co jeszcze? Naprawde chce się przyłożyc do tego zakupu :)
banan_91
Nowicjusz
Awatar użytkownika

05 Kwi 2010, 20:45

Co jeszcze byś chciał? Puknięta była ale jak pisałem za dwójkę nie ma co wydziwiać. Sprawdź czy luzów na maglownicy nie ma i czy łańcuch rozrządu nie dzwoni.
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Rok produkcji: 2013

05 Kwi 2010, 21:01

Jak to była puknięta? Podobno bezwypadkowa
banan_91
Nowicjusz
Awatar użytkownika

05 Kwi 2010, 21:10

Lampa po prawo jest jakby nowsza od lewej,no przód mógł być troche przestawiony no ale za tą kase nie ma co wybrzydzać jak napisał Kubuch.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volkswagen Touareg I
    Touareg to duży SUV klasy średniej-wyższej, bezpośredni konkurent m.in. Mercedesa ML i Toyoty Land Cruiser. Konstruktorzy z Wolfsburga postawili na luksus i to, co teoretycznie w terenówce powinno być najważniejsze, ...

05 Kwi 2010, 21:18

jak na moje... to za dwa tysiaki to nie bedzie nic ciekawego... te micry trzymaja wartosc... nawet starsze roczniki nie powinny zejsc do 2,3k...;/ ale to tylko moje zdanie...
Bo samochód to kumpel, im dłużej go znasz tym bardziej go cenisz.
Bloob
Początkujący

Miejscowość: Polska
Auto: Honda Civic VI 5d
Silnik: 1.4 90KM
Rok produkcji: 1996

05 Kwi 2010, 21:19

lampy się wymienia tak samo zderzaki, bezwypadkowa to nie znaczy że nikt jej zderzaka nie porysował :mrgreen: pomyślał by kto że wasze fury takie "bezwypadkowe" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

BTW nie znam auta jak nie pojedziesz nie sprawdzisz się nie dowiesz na gdybanie kogoś kto nie widział auta sie nie zdaj, bo to tylko zawęża pole poszukiwań :wink:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

05 Kwi 2010, 21:21

No dokładnie,najlepiej obadać co i jak z autem na żywo.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

05 Kwi 2010, 21:23

No ale na co mam uwagę zwracac jak bede badał auto na żywo?
banan_91
Nowicjusz
Awatar użytkownika

06 Kwi 2010, 10:46

banan_91 napisał(a):No ale na co mam uwagę zwracac jak bede badał auto na żywo?

Czy nie cieknie olej po silniku ogolnie jesli suchy to bierz , zero elektryki wiec nie ma sie co psuc, odpal go zobacz jak chodza obroty czy nie skacza, wiadomo na zimnym silniku do 1500, po chwili powinny sie uspokoic. Oczywiscie pozniej jazda, ogolem zagladaja we wszystkie zakamarki - szukaj czy nie ma innych ognisk rdzy , moze nawet sam wlasciciel nie wie. Jesli nie bedzie wycieku oleju, silnik bedzie pracowal rowno, podczas jazdy nie bedzie nic stukac czy buczec to bierz smialo 2300 jest po to aby kupil go za 2000 wiec te 300 do zbicia .

Pozdrawiam
illusion
Aktywny

Miejscowość: Poznań