REKLAMA
Witam kupiłem niedawno kamerkę Viofo A119Pro i zastanawiam się nad trybem WDR, używacie tego trybu? Bo ja jakoś nie widzę różnic w jakości nagrań, może coś nie tak robię?
Czym różni się nagranie w WDR od tego bez?
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Funkcja WDR pozwala zoptymalizować nagrywany w czasie rzeczywistym obraz zapisując go na karcie SD już jako poprawiony jakościowo. Poprawiane są parametry obrazów prześwietlonych jak i tych zacienionych tak żeby słabo widoczne elementy były lepiej widoczne.kingoffire napisał(a):Czym różni się nagranie w WDR od tego bez?
Tak naprawdę żeby zobaczyć te różnice które czasem są naprawdę niewielkie to musiał byś dwie takie same kamerki umieścić obok siebie i nagrywać jednocześnie a później tak samo odtworzyć. Wtedy powinieneś zauważyć różnicę w jakości dzięki zastosowaniu funkcji WDR.kingoffire napisał(a):zastanawiam się nad trybem WDR, używacie tego trybu? Bo ja jakoś nie widzę różnic w jakości nagrań
Jeżeli deska odbija się w szybie to nie wiem czy ten filtr da radę ją wyeliminować z nagrania.kingoffire napisał(a):Aczkolwiek w ciągu dnia na nagraniach czasami widzę deskę rozdzielczą i chciałbym tego uniknąć.