Wgnioty od kasztanów

15 Paź 2021, 17:14

Witam zmienilem miejsce zamieszkania. Mam 2 auta jedno stare do sprzedania drugie mniej stare mondeo mk4.
Okazalo sie ze nad miejscami parkinkowymi rosna kasztanowce.
Stare auto mi konkretnie obtrzaskalo - masa wgniotow na dachu i tylnej klapie...
Na fordzie 2 wyrazne wgnioty jeden na dachu drugi na tylnej klapie i nic wiecej sie nie dopatrzylem mam nadzieje ze nic wiecej juz nie ma. Pytanie ile kosztuje prostowanie wgniotow ? Czy to duza ingerencja w konstrukcje auta ? Ile to trwa ? I czy wgle warto ?
Cynerion
Początkujący

Prawo jazdy: 09 10 2009
Auto: Ford Mondeo mk4
Silnik: EB 1.6 160KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Liftback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

16 Paź 2021, 10:52

Czy warto to juz sam sobie musisz odpowiedzieć, koszta są spore, nie da się też jednoznacznie wycenić tej roboty bo jedni liczą od gniotka inni na godziny i jeszcze inni od humoru.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

16 Paź 2021, 12:12

No ale jakiego rzedy jest koszt usuniecia jednego/dwóch wgniotów ?
100 zl ? 500 zł ?
Bo w starym aucie nie mam zamiaru nic robić i tak za wiele kasy ny nie poszło. A co do forda sam nie wiem może to oleje to zalezy jak bedzie wygladal po umyciu jak bedzie sie to rzucalo w oczy to chcialbym te 2 wgnioty zrobic
Cynerion
Początkujący

16 Paź 2021, 12:20

Ale to wszystko zależy, zależy czy musi coś rozbierać, zależy od techniki, jakiego sprzętu musi użyć, jeżeli PDR to będzie drożej bo czasu więcej schodzi, średnio musisz liczyć 100 zł od gniota
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

05 Lis 2021, 10:03

Ok, dzięki za informacje.
Po umyciu auta na szczęście za bardzo nic nie widać, także jest dobrze. Bałem się że będzie to słabo wyglądało.
Cynerion
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...