Witam wszystkich i proszę o pomoc. Borykam się z pewną niedogodnością która jest bardzo denerwująca a mianowicie w moim golfie plusie sinik dziwnie faluje przy około 1500 obr.na min. i dzieje się tak zarówno na postoju jak i podczas jazdy.Najgorzej jest kiedy jadę autem szczególnie na 4-tym, 5-tym biegu bo te wibracje przenoszą się na karoserję i cały przód auta faluje, szczególnie czuć to w nogach kierowcy jak i pasażera, kiedy odpuszczę nogę z gazu wszystko wraca do normy auto płynie bez żadnych trzęsiawek jak tylko dodam gazu problem wraca.
Nie widzę pracującego na wolnych obrotach silnika,zacząłbym od sprawdzenia poduszek pod silnikiem i skrzynią biegów,naturalnie raczej objaw powinien wzmagać się po odpuszczeniu gazu,ale nie ma reguł,już sam się o tym przekonałem.
Więc dzisiaj wymieniłem poduchy i muszę powiedzieć że tlepanie budy ustąpiło na tyle że nie trzęsie już całym autem tylko czuć w nogach jakby coś biło.
No i wyszło szydło w poniedziałek wymieniłem dwa przeguby na lewej półosi i nic dalej trzepało a dzisiaj wyminiłem kolejne dwa na prawej i bingo trzepanie ustało, oba przeguby miały luz, problem rozwiązany.Dzięki za podpowiedzi, zamykam temat.
Volkswagen Amarok Canyon - samochód terenowy Volkswagen Samochody Użytkowe prezentuje podczas tegorocznej Wystawy Samochodów Użytkowych IAA w Hanowerze wiele nowości. Obok nowego Cross Caddy kolejną atrakcją jest Amarok Canyon. Model ten pokryty jest lakierem ...
Hyunadi Santa Fe Nowej Generacji - wizualizacje modelu Hyundai ujawnił pierwsze informacje dotyczące modelu Santa Fe Nowej Generacji, którego światowa premiera odbędzie się w lutym, a europejska prezentacja będzie miała miejsce podczas targów motoryzacyjnych w Genewie. ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.