REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Zwróć uwagę czy wibracje zależne są od prędkości jazdy czy też od obrotów silnika.Kiliani napisał(a):Utrzymują się "dieslowskie" wibracje tak powyżej 2 tys obrotów, a ponieważ skrzynia 5 biegowa to mam 120 km/h i od razu 3 tys obrotów i wszystko wibruje.
Przy lekkim hamowaniu nie czujesz na kierownicy drgań?Kiliani napisał(a):Jak ruszam to też mam takie zawibrowanie tak jakby tarcza nie była prosta, ale tylko przy ruszaniu
Tu już trzeba by było wejść pod samochód i posprawdzać zawieszenie wydechu i czy gdzieś nie pręży.Kiliani napisał(a):Inna opcja to źle zmontowany wydech (za duże naprężenia?), miałem wspawane złącze elastyczne bo przegniło stare i mam wrażenie że to wszystko zbiegło się z tą robotą.
A jak tylko zdejmiesz nogę z gazu tak żeby samochód hamował silnikiem bez wciskania sprzęgła problem również znika?Kiliani napisał(a):Raczej to kwestia prędkości obrotowej silnika, bo jak lecę np 140 km/h wrzucę luz lub wysprzęgle to problem znika.
Tu chyba lepiej będzie sprawdzić na kanale również z pracującym silnikiem. Na SKP taka kontrola nie powinna być droga więc możesz spróbować. Poproś jeszcze o sprawdzenie poduszek silnika i skrzyni.Kiliani napisał(a):ale jak to sprawdzić z wydechem? i czy na SKP to zobaczą czy raczej w serwisie?