Wideorejestrator do 200-300 zł

16 Sie 2018, 23:44

Witam, od pewnego czasu posiadam wideorejestrator Xiaomi Mijia DVR, ale niestety nie spełnia on moich oczekiwań. W moim aucie napięcie w zapalniczce występuje cały czas, przez co bez odpięcia kamerki od zasilania obraz cały czas jest nagrywany...

Jedyne na czym mi zależy, to na jakości nie gorszej niż w moim Xiaomi oraz trybem parkingowym z prawdziwego zdarzenia, który na postoju odpala kamerke dopiero pod wpływem ruchu lub np. wstrząsu (Gsensor).

Coś w tej cenie się znajdzie?
Exodiss
Początkujący

Auto: Peugeot 406 Coupe
Silnik: 3.0 V6 207KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

12 Paź 2018, 13:31

Nie spełnia oczekiwań tylko z racji tego że w gniazdku zapalniczki masz cały czas prąd?
Jeżeli tak to nie ma sensu zmieniać rejestratora i lepiej podłączyć drugie gniazdko zapalniczki lub przerobić podłączenie obecnego które będzie miało odcinany prąd wraz z wyłączeniem zapłonu.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

12 Paź 2018, 13:38

Temat już dawno zrobiony, w Peugeocie wystarczy przełożyć bezpiecznik jeden pin niżej i zapalniczka chodzi po zapłonie :P
Exodiss
Początkujący

Auto: Peugeot 406 Coupe
Silnik: 3.0 V6 207KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

12 Paź 2018, 13:45

No i super, obeszło się bez dodatkowych kosztów a to zawsze się liczy :)
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Przygotuj auto do zimy
    Przed sezonem zimowym warto zainteresować się, czy nasze auto jest do niego przygotowane. A co trzeba zrobić, by tą zimę przejeździć bez problemów? O oponach zimowych pisał nie będę, bo to temat znany każdemu. ...