Wideorejestrator do 200-300 zł

16 Sie 2018, 23:44

Witam, od pewnego czasu posiadam wideorejestrator Xiaomi Mijia DVR, ale niestety nie spełnia on moich oczekiwań. W moim aucie napięcie w zapalniczce występuje cały czas, przez co bez odpięcia kamerki od zasilania obraz cały czas jest nagrywany...

Jedyne na czym mi zależy, to na jakości nie gorszej niż w moim Xiaomi oraz trybem parkingowym z prawdziwego zdarzenia, który na postoju odpala kamerke dopiero pod wpływem ruchu lub np. wstrząsu (Gsensor).

Coś w tej cenie się znajdzie?
Exodiss
Początkujący

Auto: Peugeot 406 Coupe
Silnik: 3.0 V6 207KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

12 Paź 2018, 13:31

Nie spełnia oczekiwań tylko z racji tego że w gniazdku zapalniczki masz cały czas prąd?
Jeżeli tak to nie ma sensu zmieniać rejestratora i lepiej podłączyć drugie gniazdko zapalniczki lub przerobić podłączenie obecnego które będzie miało odcinany prąd wraz z wyłączeniem zapłonu.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

12 Paź 2018, 13:38

Temat już dawno zrobiony, w Peugeocie wystarczy przełożyć bezpiecznik jeden pin niżej i zapalniczka chodzi po zapłonie :P
Exodiss
Początkujący

Auto: Peugeot 406 Coupe
Silnik: 3.0 V6 207KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

12 Paź 2018, 13:45

No i super, obeszło się bez dodatkowych kosztów a to zawsze się liczy :)
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Co zrobić po dachowaniu auta?
    W ramach kolejnego materiału z cyklu Piątek ze Szkołą Auto, instruktorzy doradzają, jak zachować się podczas dachowania samochodu. Radosław Jaskulski, instruktor Szkoły Auto SKODA mówi: "Przygotowując się do drogi ...