Wideorejestrator do ok. 400 zł

04 Lip 2017, 16:00

Witam serdecznie. W ostatnim czasie zauważam co raz więcej dziwnych/niebezpiecznych sytuacji na drogach. W związku z tym poszukuję kamery w cenie do ok. 350-400 zł. Zależy mi głównie na dobrej jakości nagrań (możliwość odczytania tablic rejestracyjnych ). GPS mile widziany, ale jego brak nie będzie mi zbytnio doskwierał.

Modele, które mnie interesują:
- Xiaoyi Yi Dash Camera,
- Blaupunkt BP 3.0 FHD,

Zwróciłem też uwagę na te:
- Mio C335 (chociaż o jego poprzedniku - C330 - znalazłem niepochlebne opinie, proszę więc o wypowiedź osoby posiadające taką kamerę),
- Mio 608,
Ale niestety C335 przekracza mój budżet, a 608 ma uchwyt zamocowany na stałe do kamery.

W tej chwili stoję więc między wyborem: Xiaoyi czy Blaupunkt. Którą radzicie wybrać? Czy warto dokładać do tego drugiego? Yi Dash Camera ma przysłonę f/1.8, natomiast BP 3.0 f/2.2. Pozdrawiam.
krystian1703
Nowicjusz

Auto: Megane II phI
Silnik: 1.4 16v 98KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna

07 Lip 2017, 00:05

Hej! Ostatnimy czasy spedziłem trochę czasu na szukaniu wideorejestratów. Zdecydowałem sie na LAMAX ACTION X8 Electra z pełnym zestawem akcesoriów w cenie. Nowoczesna i solidna kamerka w rozsądnej cenie.

Można ją kupić np na allegro. To chyba najtańsza oferta

[link do oferty na Allegro wygasł]
dzolu
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2010
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Porshe
Silnik: 4.0 Benzyna
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2017

07 Lip 2017, 18:18

Temat już nieaktualny. Przeglądając oferty sklepów natrafiłem na kamerę TrueCam A4. Dzisiaj odebrałem przesyłkę. A z budżetu przeznaczonego na ten zakup zostało mi jeszcze na drobne wydatki :)
krystian1703
Nowicjusz

11 Lip 2017, 13:51

krystian1703 napisał(a):Temat już nieaktualny. Przeglądając oferty sklepów natrafiłem na kamerę TrueCam A4.
I jak ta kamerka? Widzę że ceny od 290zł ale ciekaw jestem twojej opinii bo osobiście jej nie widziałem.

Kąt widzenia nie za mały bo ma tylko 130 stopni?
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 1999

18 Lip 2017, 13:55

Kacper napisał(a):I jak ta kamerka?

Moim zdaniem bardzo dobra jak na tę cenę. W dzień tablice czytelne bez problemu, nawet w przypadku samochodów jadących z przeciwka. W nocy jest nieźle, póki jest jakiekolwiek oświetlenie drogi oprócz świateł samochodu. W zestawie dwa uchwyty (na taśmę i na przyssawkę), pokrowiec, jakieś naklejki, itp. Jedyną irytującą rzeczą jest konieczność dwukrotnego naciśnięcia przycisku zabezpieczenia nagrania, gdy ekran jest wygaszony (naganie można też zabezpieczyć później, w trybie odtwarzania).

Kacper napisał(a):Kąt widzenia nie za mały bo ma tylko 130 stopni?

Wg mnie wystarczający. Widać drogę oraz spory zapas po bokach.

Ogólnie, kamera jest ok jak na te pieniądze. Wypada o wiele lepiej od chociażby Mio C310, które kosztuje niewiele mniej. Nie ma też problemów z ostrością, których obawiałem się w przypadku Yi Dash Camera.
krystian1703
Nowicjusz

30 Sie 2017, 16:04

my kupilismy Xblitz model Go, polecam, ma fajne parametry a jest niewielki więc i mało widoczny
boloo
Nowicjusz

Prawo jazdy: 12 06 1977
Przebieg/rok: 14tys. km
Auto: BMW Tourer
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Skrzynia S-TRONIC w Audi
    S-TRONIC to automatyczna skrzynia biegów z podwójnym sprzęgłem, którą znajdziemy w wielu modelach marki AUDI z podłużnie zamontowanym silnikiem i napędem quattro. Działanie dwusprzęgłowej skrzyni biegów ...

07 Wrz 2017, 11:41

Co prawda w tym sklepie kupowałem tylko kamerkę motocyklową,
ale mają wideorejestratory do 400 zł, sprawdź sobie:
[reklama]
Ostatnio edytowany przez MotoAlbercik, 10 Wrz 2017, 12:59, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Reklama
motorovelove
Obserwowany

Prawo jazdy: 04 06 1989
Przebieg/rok: 14tys. km
Auto: Audi A6
Paliwo: Benzyna + CNG

19 Wrz 2017, 21:59

A miał ktoś do czynienia z kamerą Mikavi PQ1 GPS? Podobno jakaś nowość. Parametry wydają się całkiem niezłe, tak jak i cena przy kamerze z GPS.
Funriel
Początkujący

Prawo jazdy: 17 07 1970
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: VW Golf IV
Silnik: 1.6
Rok produkcji: 2000

12 Paź 2017, 10:57

Z tego co patrzę to faktycznie niezła, zaciekawił mnie ten system adas, rozumiem, że to jakoś głosowo ostrzega że się np. zjechało ze swojego pasa itp?
bpa
Początkujący

Auto: volvo v40

16 Paź 2017, 20:02

Tak będzie komunikat głosowy. Z tym że kamery wyposażone w ADAS to muszę mieć bardzo dobrę optykę i procesor. Bo w ramach tego systemu jest LWDS, inaczej asystent pasa ruchu - jak zjeżdżasz poza linie to Cię ostrzeże:) i FCWS czyli ochrona przed kolizją - jak zbyt szybko zbliżysz się do innego pojazdu lub przeszkody. Obecnie funkcja w mojej opinii bardzo przydatna, zwłaszcza jak się jeździ w długi trasy i nocami.
lotek33
Aktywny

Zdjęcia: 3
Auto: vw golf 3
Silnik: 1.6

08 Maj 2018, 10:51

Osobiście korzystam z rejestratora Kruger&Matz 4K Silver. Niesamowita jakość audio oraz wideo, a cenowo pokonuje konkurencję – około 380 zł. Nagrywa idealnie w dzień oraz w nocy – bardzo polecam ten sprzęt.
Gdybyś szukał jeszcze wideorejestratorów to koniecznie wejdź tutaj prawie wszystkie produkty mieszczą się w Twoim budżecie. Chyba 2 rejestratory kosztują powyżej 400 zł.
azima
Nowicjusz

Przebieg/rok: 32tys. km
Auto: Citroen
Silnik: 1.4 TDI
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2005

03 Cze 2018, 18:26

Witam,
zastanawiam się nad wyborem wideorejestratora, znalazłem w necie kilka dobrych opinii o viofo.
Zastanawiam się nad 2 modelami:
A119 tutaj w niezłej cenie taniej o 50 PLN niż na innych stronach

lub ten A119S tylko nie wiem czy warto dopłacać do matrycy Sony
[link do iParts wygasł]

różnica w cenie 120 PLN czy w takim razie warto ?
KrysPin23
Nowicjusz

Auto: Seat Leon
Silnik: 2.0, 300 KM
Typ: Kombi

13 Cze 2018, 20:21

Ja kupiłem w wersji PRO na autorejestratory.pl i chyba lepsza jakość niż na 119S, w necie jest sporo filmów.
kingoffire
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 07 1997
Przebieg/rok: 16tys. km
Auto: Audi A4
Silnik: 2.0
Rok produkcji: 2014

14 Cze 2018, 14:15

Właśnie trafiłem na fajną promocję na grupie na FB gdyby kogoś interesowała, do a119 pro dają filtr CPL gratis, ja niestety A119 kupiłem już gdzieś indziej

[link wygasł]
KrysPin23
Nowicjusz

Auto: Seat Leon
Silnik: 2.0, 300 KM