[SZUKAM] Wideorejestrator kamera przód+tył max. 400 zł (cena-jakość)

05 Lis 2016, 12:16

Mój pierwszy post na forum. Dzień dobry :-)

Szukam kamer na przód oraz tył do maksymalnie 400 zł. Wolałabym, aby kosztowało mniej, zależy mi na cenie=jakości. Moglibyście coś polecić? Czym się kierować przy zakupie? Nigdy nie miałam z czymś takim do czynienia jeszcze.
Wiadomo - żeby nagrywał znośną jakość (również nocą), po co mi urządzenie które nagrywa pikselozę? Oczywiście do samochodu osobowego.
Z góry dziękuję za pomoc.
Ann0

07 Lis 2016, 21:05

Ann0 napisał(a):Szukam kamer na przód oraz tył do maksymalnie 400 zł
Myślę że w tym budżecie godna polecenia jest kamerka Xblitz Dual Core.

Czym musi się charakteryzować taki sprzęt: możliwość równoczesnego nagrywania obrazu z przodu i z tyłu auta, min. 30fps w przedniej kamerze, czujnik ruchu i automatyczne nagrywanie po jego wykryciu, kąt nagrywania 170 stopni lub więcej, tryb nocny.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

08 Lis 2016, 11:45

W tym zestawie, tylna kamerka jest VGA i ma 720P. W dzień może i dobra, ale w nocy? chyba nie bardzo? Na you tube mozna znaleść filmik z obrazem z tych kamer i można porównać obraz z przedniej i tylnej. W dzień nie wygląda to za dobrze, a co dopiero w nocy. Oprócz tego niby ma HD, ale gniazda HDMi już nie ma....
Moim zdaniem, za 400 zł nie kupisz nic ciekawego. Zerknij na to - G5WA DUAL 2x FullHD. Kosztuje coś koło 550 zł, ale jakośc o wiele lepsza. I ma obie kamery HD. Przemyśl sprawę, czy nie zaczekać, dozbierać 2 stówki i szarpnąć się na coś takiego.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

09 Lis 2016, 11:09

MotoAlbercik napisał(a):W tym zestawie, tylna kamerka jest VGA i ma 720P. W dzień może i dobra, ale w nocy? chyba nie bardzo?
No zgada się, ale do podanej kwoty nic lepszego raczej się nie znajdzie.

Żeby mieć jakość tylnej kamery taka jak przedniej z tego zestawu to trzeba liczyć się z budżetem około 700zł.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Magazyny energii z baterii samochodowych
    Toyota i Chubu Electric Power zawarły porozumienie w sprawie wspólnej budowy systemu magazynowania energii Storage Battery System na przemysłową skalę. Zostaną w nim powtórnie wykorzystane akumulatory z samochodów ...