Widocznosc w anglii

07 Cze 2007, 00:27

Drogi kolego, nawet na kursie prawa jazdy uczą, że reflektory w samochodach są tak skonstruowane, żeby oświetlać więcej od strony pobocza ( w Twoim przypadku po stronie prawej) i żeby nie razić kierowców nadjeżdżających z naprzeciwka ( w Twoim przypadku po lewej). Jeżdżąc po Anglii pobocze będziesz miał po swojej lewej, więc prawy reflektor chcąc nie chcąc będzie raził innych kierowców nadjeżdżających z naprzeciwka ( i w tym oto przypadku będą oni po prawej)... Z takiej oto paki będziesz musiał nakleić pasek (najlepiej srebrnej taśmy) na górną część prawego reflektora po wjeździe na teren UK. Mam nadzieję koledzy, że niczego nie pokiełbasiłem, a jeśli tak to sorki, późno już jest...
DFireCrow

07 Cze 2007, 09:54

Fire Crow nic nie pokiełbasiłeś wszystko jest ok. :)
Gdy pierwszy raz usłyszałem o tych zaklejaniach reflektorów to prawie padłem ze śmiechu ,ale jak sie uspokoiłem to dostałem wykład od szwagra i teraz wszystko wiem :P
It's nice to be important but is more important to be nice
soleQ
Aktywny

Miejscowość: kRk
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Trzymaj się odpowiedniego pasa ruchu
    Kierowcy często zapominają o zasadach ruchu drogowego i na drodze dwupasmowej jeżdżą lewym pasem, a na drodze trzypasmowej środkowym i lewym. Tymczasem w Polsce obowiązuje ruch prawostronny, co w praktyce zobowiązuje kierowców ...