Witajcie! Chciałabym kupić takie urządzenie mężowi, przeczytałam już sporo opinii, obejrzałam wiele filmików i nadal nie wiem co wybrać
![Uśmiechnięty :)]()
Liczę, że pomożecie
Mąż nie jest zawodowym kierowcą, ale sporo jeździ, również nocą więc ważne, by filmiki nocne były dobrej jakości. Często zmienia auto, więc montaż na 3M odpada, musi być łatwo przemontowywalny (przyssawka)
Parkuje raczej w garażu podziemnym, ale zdarza mu się zostawiać auto pod gołym niebem (rzadko bo rzadko, ale...) więc myślę, że dobrze byłoby aby miał wybór i mógł np. problemu odpiąć samą kamerkę, bez konieczności demontażu urządzenia (chyba przy zgrywaniu na komputer to też istotne). Obsługa dużych kart mile widziana. Jeszcze jedna chyba dość ważna rzecz, wolałabym aby urządzenie jednak było małe, mąż jeździ z nawigacją, myślę że lepiej by nie zasłaniał bardziej widoczności
Ostatnia rzecz, której w sumie nie jestem pewna, bo nie wiem czy przy wideorejestratorach można liczyć na jakieś wsparcie producenta jak w przypadku smartfonów (nie znam się
), ale jeśli tak to fajnie by były możliwości jakiejś aktualizacji (serio, nie mam pojęcia czy taka forma wsparcia w ogóle przy tych urządzeniach istnieje
![Śmiech :lol:]()
).
Budżet do 400 zł do niewielkiej negocjacji
Moje typy to póki co:XBLITZ NIGHT FULL HDXBLITZ GO (gdybym decydowała się na Xblitz nie wiem którego wybrać?)
MIO MIVUE C320 - nie wiem czy kąt widzenia 140 st jest wystarczający (??). Zdjęcia nocne są w nim bardzo przyzwoite, prawda?
Yi Dash Cam - tu mam trochę wątpliwości czy nie za bardzo przeładowany funkcjami (podobno te inteligentne nie działają najlepiej), chciałabym aby urządzenie przede wszystkim spełniało się dobrze jako wideorejestrator
NAVITEL MSR900 - brałam go pod uwagę, bo obsługuje karty do 256 GBm ale jest dość spory (model MSR700 montowany niestety na 3m - odpada), i w sumie niewiele znalazłam o nim opinii i testów. Nie wiem czy to nie firma krzak.
G1WH
- poznałam go na tym forum. Filmy nocne wydają się super, ale jest dość spory - nie przeszkadza pod lusterkiem?
Oczywiście jestem otwarta na propozycje. Pomożecie??