Wiek instalacji gazowej

21 Sie 2012, 22:45

Witam, mam pytanie do osób siedziących w temacie: planuję zakup auta dla żony, pokroju Fabii I lub Merivy A z instalacją LPG. Proszę o przybliżenie żywotności instalacji LPG- iloletnia instalacja nadaje się już do wymiany? Czy Fabia z LPG założonym w 2006 roku to już zbyt stara instalacja? Z góry dziękuję
marecki83
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 05 2005
Auto: Octavia 2011

22 Sie 2012, 17:05

marecki83 napisał(a):Czy Fabia z LPG założonym w 2006 roku to już zbyt stara instalacja?

Nie znam takiego pojęcia jak wiek instalki LPG/bynajmniej ja w zadnym DZ.U.nie wyczytałem../
Owszem jezeli chodzi o wiek to dotyczy tylko zbiornika LPG.Najczęsciej podlega on wymianie po 20 latach eksploatacji w samochodzie....W przypadku tej"skodzianki"ma wazny dozór TDT do 2016r a pózniej albo ponowne badanie zbiornika lub wymiana na nowy...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

22 Sie 2012, 17:07

Ps.Oczywiście po 10 latach tez mozesz zamontwać nówkę...Nikt Ci tego nie zabroni... :wink:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...