REKLAMA
Witam wszystkich obecnych
Życie zmusza mnie do zakupu kolejnego samochodu, ale ciężko samemu coś wybrać, liczę że coś pomożecie.
Wymagania:
- Sedan, sporo miejsca w środku. (Bmw serii 3, opel astra, lexus is, audi a4 wydają mi się za małe w środku, lekko niekomfortowo się w nich czuje). Komfortowy na trasie dla 4 osób. Do jazdy po mieście mam inne wozidełka.
- Lekko sportowy charakter będzie na plus.
- Aktualnie jeździłem około ~210 koni i nie chciałbym schodzić poniżej, wręcz chętnie wszedłbym na wyższe wartości.
- Rocznik / przebieg nie są jakimś wyznacznikiem ale ograniczmy się do 2000+.
- Eksploatacja, koszty serwisowe nie są priorytetem, ale nie chce się zaprzyjaźniać z mechanikami. Spalanie powiedzmy do 20l.
- Jakiś zabójczych przebiegów rocznych nie przewiduje, najczęściej trasy 200-500km.
Na plus:
- Napęd rwd na plus, 4x4 (nigdy nie miałem) też chętnie spróbuje, fwd rozważę ale wstępnie mniej mnie interesują.
- V8 takie marzenie które może uda się spełnić.
- Benzyna, nie musi być gaz, ale diesle mnie lekko odrzucają.
Opcje które rozważam:
- Lexus gs430 mk2. Chyba da się znaleźć sensowny egzemplarz, tylko podaż mała i lekko mnie roczniki demotywują. Nie wiem czy nie jest zbyt komfortowy, pływający.
- Subaru legacy IV 3.0 H6, brak v8 ale jednak boxer tylko słyszałem skrajne opinie o serwisowaniu Patrz punkt przyjaźni z mechanikiem.
- Audi a6c6 4.2 - tu się chyba sam oszukuje że da się dostać sensowny egzemplarz w tej cenie.
- Bmw e60 545i - chyba tak samo jak audi. Za mały budżet prawdopodobnie.
Mniej ale jednak biorę pod uwagę:
- Ford Mondeo mk4 2.5T - miałem kiedyś mondziaka starszego i w sumie dobrze wspominam, tylko fwd i nie wiem jak z prowadzeniem.
- Honda Accord VII 2.4 - nie wiem jak z miejscem w środku i prowadzeniem. Trochę mniejsza moc. Ale wygląd fajny.
- Bmw e39 540i - chyba staruszek, ale w sumie to konkurent Gs'a 430 mk2. Ale prowadzenie podobno super i mam szanse na "perełkę" w tej cenie.