Wielka prosba

21 Paź 2007, 15:42

Kupiłem niedawno Opla Astrę I. Chce w nim wymienić podświetlanie zegarów, ale nie wiem jak mam to zrobić. Wykręcam cały ten zestaw. tzn. liczniki i próbowałem je wyciągnąć. Liczniki nie chciały wyjść a więc to zostawiłem bo nie chciałem urwać kabli. Jak mam to zrobić aby dowiedzieć się jakie żarówki tam są i jak je później zamontować. Z góry dzięki za odp.
Piotr 555
Nowicjusz

21 Paź 2007, 16:41

Mój kolega w Oplu Astrze I założył żarówki na podświetlanie zegarów, ale po kilku dniach już się przepaliły, więc nie warto założyć. Możesz założyć ramki na zegary.

Pozdro
Per aspera ad astra
Tiguan
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Pruszków

21 Paź 2007, 17:42

Piotr 555: a odłączyłeś linkę napędu prędkościomierza?
fordon

21 Paź 2007, 18:18

fordon napisał(a):Piotr 555: a odłączyłeś linkę napędu prędkościomierza?

Forum jest po to, żeby pisać niezbędne informacje przez użytkowników, a nie pisać jakieś głupie pytania. :evil:
Per aspera ad astra
Tiguan
Zaawansowany
Awatar użytkownika

21 Paź 2007, 22:39

:D Tiguan: a Twoim zdaniem - wyjmiesz zegary, gdy linka nie będzie odłączona? Tak się składa, że nawet tę linkę nieprzyjemnie się odłącza... 8)
fordon

22 Paź 2007, 14:11

Można wyjąć zegary, ale w taki sposób, żeby nie odłączyć linkę lub odłączyć linkę, a później podłączyć. :wink: Mój kolega wymienił żarówki bez problemu. Nie pamiętam jak to zrobił.

Pozdro
Per aspera ad astra
Tiguan
Zaawansowany
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Nowe Audi S3 - dane techniczne i wyposażenie
    Silnik nowego Audi S3 Nowo zbudowana jednostka napędowa 2.0 TFSI o mocy 221 kW (300 KM) i momencie obrotowym 380 Nm Przyspieszenie od 0 do 100 km/h w 4,8 sekundy , zużycie benzyny: 6,9 litra na 100 km (z przekładnią S tronic)Sportowy ...

22 Paź 2007, 22:43

Po odkręceniu śrub mocujących zestaw wskaźników,trzeba włożyć rękę do tyłu,odpiąć linkę prędkościomierza,wysunąć zestaw delikatnie do siebie kilka centymetrów lub odwrócić go zegarami do dołu i jest dostęp do żarówek kontrolek.Żarówki to 12V/1,2W.Jak się mylę proszę mnie poprawić.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

23 Paź 2007, 07:09

Tiguan: czy teraz, gdy o odłączeniu linki napisał Mod - nadal uważasz, że wyżej zadałem "głupie pytanie"? Może tak sorki wypadałoby...? :wink:
fordon

23 Paź 2007, 13:30

Ok Sorry, ale piotr 555 w pierwszym poście napisał, że zostawił to, bo nie chciał urwać kabli, tzn nie odłączył kabla od prędkościomierza. Myślę, że pytanie było niepotrzebne.

Pozdro :wink:
Per aspera ad astra
Tiguan
Zaawansowany
Awatar użytkownika

23 Paź 2007, 16:11

dzięki za wszystkie rady
Piotr 555
Nowicjusz