Wielki problem z rejestracja

05 Maj 2008, 21:59

Sprawa jest taka ze zlecililem komus rejestracje samochodu czyli ja nie biegam po urzedach itp tylko ten ktoś.Wszystko mi opłaca itp ja tylko odibieram tablice.Dzwoni ta owa osoba do mnie i mi mówi ze chyba tego sie nie bedzie dało zarejestrować poniewaz było sprowadzone z Niemiec i ma anmeldung czyli jest wyrejestrowane.Czy ma racje.Co powinienem zrobić.Czesto sprowadza sie samochody bez tablic i sie je rejestruje.Pomocy Dodam ze posiuadam Duzy BRIEF i FAHRZEUGESCHEIN ALE JEST PRZEKROŚLONE
Rafges
rafges
Nowicjusz

05 Maj 2008, 23:25

to normalne ze sprowadzasz z zagranicy bez tablic sam tak sprowadziłem swoje volvo s40 normalnie idziesz do urzedu celnego zanosisz papiery tam czekasz bodajrze tydzien na ich odbiór a miedzy czase mozesz sobie przetumaczyc papiery i zrobic przeglad wiec nie powinienes miec rzdnego problemu samochód musi byc wyrejestrowany w niemczech wiec ten kolega cos cie wyrobił pozdrawiam
wampir1717
Aktywny

Miejscowość: NY

06 Maj 2008, 08:26

wampir1717 napisał(a):to normalne ze sprowadzasz z zagranicy bez tablic sam tak sprowadziłem swoje volvo s40 normalnie idziesz do urzedu celnego zanosisz papiery tam czekasz bodajrze tydzien na ich odbiór a miedzy czase mozesz sobie przetumaczyc papiery i zrobic przeglad wiec nie powinienes miec rzdnego problemu samochód musi byc wyrejestrowany w niemczech wiec ten kolega cos cie wyrobił pozdrawiam

Tylko ze nabriefie pisze ze samochod wycofany z eksploatacji a to mnie przeraża
Rafges
rafges
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Pickup ŠKODA FUNstar
    Nowy samochód marzeń 23 stażystów ze Szkoły Zawodowej ŠKODA Auto to zuchwały Pickup ŠKODA FUNstar. Koncepcja tego pojazdu, opartego na nowej ŠKODZIE Fabia, jest rezultatem projektu "samochód ...