REKLAMA
Witam, chcę kupić samochód, który będzie mi służył przez dłuższy czas, tzn. 3-4 lata, a im dłużej tym lepiej. Obecnie mam srebną Lagunę 1998 rok z silnikiem 1.8 8v ( benzyna+ LPG) 90 KM.
Wyposażenie:
ABS,
Wspomaganie,
Oryginalne Radio CD,
Elektryczne szyby,
Centralny zamek,
Autoalarm,
Poduszka powietrzna,
Immobiliser,
Tylnia Roleta,
Podłokietnik. (tyle pamiętam)
Po wymianie paska rozrządu, klinowego, filtra, oleju, akumulatora -zakupiony tydzień temu (na gwarancji), łącznika stabilizatora, sforzenia. Prócz pasków wszystko zrobione w tym roku. Większość w kwietniu. Tłumik także odświeżony w kwietniu. Samochód jest na chodzie, więc przebieg cały czas rośnie- obecnie 201 tysięcy, a przegląd zrobiony bodajże w lutym. Karoseria jak na ten rok prezentuje się świetnie, a wnętrze jest po prostu cudowne.
Samochód jest na zimówkach, ale w sobotę zmieniam na letnie w tym na alusy 17'. Super się prezentuje na nich. Zdjęcie wrzucę w weekend.
Od 3 tygodni chcę sprzedać ten samochód za 7,000. I mam pytanie czy cena nie jest za duża? Albo trafiam na samych hanldarzy, albo chcę za dużo za ten samochód? Oczywiście jestem gotowy na zejście do 6,800.
A teraz wracam do kupna. Na nowy samochód chcę przeznaczyć max 15 tysięcy. Lubię Wygodne samochody, ale żeby także miały coś pod maską. przynajmniej raz w miesiącu w weekend pokonuję trasę 400km ( Żyrardów- Kielce i powrót), w lato zdaża mi się jechać do Kielc 2 razy w miesiącu. W tygodniu jeżdzę wyłącznie po mieście oraz raz na jakiś czas zapuszczam się dalej- rekreacyjnie, bo uwielbiam jeździć. Nie szukam większego silnika niż 2.0. Benzyna? Diesel? Benzyna + LPG? Przeglądałem różne samochody, a teraz myślę o passacie, focusie i astrze II, ale nie mogę się zdecydować. Który samochód Wy byście kupili i z jakimi parametrami? Mile widziane także inne propozycje.
Narazie zrobiłem rozeznanie w passatach. Jeżeli miałbym kupić ten samochód, to z silnikiem 1.9 TDI z minimum 110 KM. Co Wy na to?
Nie chcę także, żeby eksploatacja mnie wykończyła, bo narazie nie mam dużych dochodów.
Czekam na porady od bardziej doświadczonych kierowców niż ja.
Pozdrawiam