Witam, Prosze o ocenę CLIO II

10 Sie 2012, 11:32

Cytryna sedan, odpada, duży silnik, ubezpieczenie mnie zje. Punto podobno się strasznie sypie. Bravo i Corsa do rejestracji :(
Adiik
Nowicjusz

Prawo jazdy: 12 08 2009

10 Sie 2012, 13:09

A wiecie może jak z częściami do tego i awaryjnością?

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Adiik
Nowicjusz

10 Sie 2012, 13:57

Jaki sedan?Przecież ta Xsara to coupe 3drzwiowe.
Tak sypie sie jak Fiat ogólnie :roll: słuchaj ludzi co nigdy ich nie mieli to daleko nie zajdziesz,nie bede sie znowu rozpisywał ale mam paru znajomych co mają Fiaty i większość z nich nie narzeka (wszystko zależy na jaki egzemplarz trafisz).

To białe Clio jest pofirmówką więc rewelacji bym sie nie spodziewał,zresztą widać na zdjęciach (brudna tapicerka,airbag od kierowcy był prawdopodobnie wystrzelony,porysowany przedni zderzak).
Ja bym odpuścił.

Zobacz to Clio [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] lub to [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

10 Sie 2012, 15:22

Barol brak klimy za taka kasę hmmm dużo moim zdaniem. Powiedz mi opłaciło by mi się wziąć tą ibizę i z nią zrobić? Klamka to jest 70 złotych, tył zardzewiały to pewnie malowane elementu kolo 300zł? dobrze mowie? do tego nie mam pomysłu na te kratki wewnątrz samochodu. Ogólnie samochód mi się b. podoba.

[link do Gumtree wygasł]
Adiik
Nowicjusz

10 Sie 2012, 17:56

Jak dla mnie sprzedający za dużo chce,osobiście bym go sobie odpuścił.
Ogólnie srebrne samochody są najlepsze pod względem dobrania koloru,ponieważ zawsze na nich widać gdzie był malowany :mrgreen:

U mnie w mieście stoi fajna Ibizka,czasami mam okazje przyjrzeć jej sie z bliska i wygląda nawet ok.
[link do oferty na Allegro wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

10 Sie 2012, 20:25

No Zaye..bysta ta Ibiza, tylko duży trochę przebieg, choć w dieslu nie wiem czy jest sens na to patrzeć. Co o niej myślisz? W sumie do Jaworzna mam około godz. drogi Właśnie takie odpowiedzi lubię, Barol jak Ci mogę za nie podziękować na tym forum? Za ile byś brał ta ibize? hmmm tak się zastanawiam, gaz czy ropa, gaz chyba by i tak wyszedł taniej, ale ładna ta ibiza, Widzę że welur też wkładał w nią..Właśnie się przyglądam, to chyba skóra jest..
Adiik
Nowicjusz

10 Sie 2012, 21:16

Ta z gumtree jest dojechana jak byk po rodeo, nawet nie ma co na nią zwracać uwagi.

Jakaś taka nie najlepsza mi się też ta z Jaworzna wydaje, ale może to tylko moje odczucie. Poza tym znów ta Ibiza to jeden z najtańszych egzemplarzy z tego roku z silnikiem 1.9, zaś te auta średnio chodzą po 9,5-10 tys.

Przebieg jak przebieg. Zadzwoń, zapytaj czy jest książka, kiedy auto sprowadzone... Poza tym te 260 tys. km to tylko 21.5 tys. km rocznie, więc już nie tak wiele, żeby nie powiedzieć, że mało jak na zachodnie warunki, więc skoro już ktoś zdecydował się skorygować wskazania licznika tylko na 260 tys. to auto musi być już niesamowicie zajechane.

A nie masz możliwości podjechania z kimś na jakąś giełdę samochodową? Tam będziesz miał możliwość obejrzenia kilku czy kilkunastu interesujących Cię aut w jednym miejscu.
Los_Dawidos
Aktywny

Prawo jazdy: 05 08 2010
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Opel Astra
Paliwo: Diesel

10 Sie 2012, 21:36

Jutro się wybieram na giełdę samochodową. Mi się wydaję że na giełdzie jest dużo handlarzy, więc wiadomo jak oni potrafią odpicować samochód. Co do przebiegu, dlaczego piszesz ze musi być skorygowany? Czasami jak patrzę po aukcjach to widzę przebiegi po 160 tys., a auto jest trzynastoletnie, więc trochę wydaję mi się to niemożliwe, a tutaj 260 tys... ale masz racje może być to auto zajechane, sądząc po sportowym tuningu, widać ze nie jeździł nim stary emeryt.

Barol, to jest w Twoim mieście, a ja mam tam godzinę jazdy, bądź tak uprzejmy i sprawdził byś mi ta ibize. Dogadamy się, tylko nie mów mi że to Twojego znajomego ogłoszenie. :D
Adiik
Nowicjusz

10 Sie 2012, 22:10

Adiik napisał(a):Jutro się wybieram na giełdę samochodową. Mi się wydaję że na giełdzie jest dużo handlarzy, więc wiadomo jak oni potrafią odpicować samochód. Co do przebiegu, dlaczego piszesz ze musi być skorygowany? Czasami jak patrzę po aukcjach to widzę przebiegi po 160 tys., a auto jest trzynastoletnie, więc trochę wydaję mi się to niemożliwe, a tutaj 260 tys...

A wierzysz w 12-letnie auto z przebiegiem 260 tys. skoro w Niemczech nie problem znaleźć auta z takim przebiegiem, tyle, że 6-7 letnie, a czasem i młodsze? Nie twierdzę, że każde niemieckie auto ma kręcony przebieg po przekroczeniu granicy, ale tyczy się to znacznej większości aut.

Co do giełd - owszem - 95% sprzedających to handlarze, ale na allegro także zdecydowana większość to handlarze. Tego nie unikniesz, a czasem lepiej kupić od w miarę uczciwego handlarza niż prywatnego cwaniaka, który wystawia auto jako igiełkę na sprzedaż, bo dziadem już się nie da jeździć.

W Małopolsce mógłbym polecić Ci w miarę porządnego [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł], moja rodzina kupiła tam już kilka aut i jak dotąd z każdego byli zadowoleni. Fakt, faktem rzadko ma on auta poniżej 10 tys., ale zadzwoń, zapytaj może akurat coś się uda trafić. Kawałek wcześniej masz jeszcze Car Outlet bezpośrednio przy Zakopiance. Też mają stronę na otomoto.

Los_Dawidos
Aktywny

Prawo jazdy: 05 08 2010
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Opel Astra
Paliwo: Diesel

11 Sie 2012, 07:23

Jak dużo będziesz jeżdził?Bo jak sporo to zdecydowanie diesel.
Ta Ibiza nie jest żadnego znajomego,nie znam kolesia co ją ma :mrgreen:
Co do Car Outlet auta mają owszem ładne ale ceny z kosmosu.
Mówisz auto na gaz to może takie Saxo [link do oferty na Allegro wygasł] tylko tapicerka troche brudna ale może dało by rade to wyprać.
Barol
Awatar użytkownika

11 Sie 2012, 07:57

Patrzyłem teraz na to autko,pierwsze, faktura lakieru mi się na nim nie podoba,lewa strona posiada inny odcień lakieru,ale ,zostawmy to w spokoju.Ogólnie trzeba wiedzieć,że CLIO II przy takim przebiegu wymaga doinwestowania,jak głęboko trzeba sięgnąć do kieszeni?!Gdybym miał wymieniać ,co trzeba wymieniać przy tym przebiegu to brakłoby mi kartki :D Takie autka kupuje się z przebiegiem udokumentowanym do 100 tyś km.Na wstępie wyrzuca się kolumny Mc Phersona z amorkami i sprężynami,łożyskami amortyzatorów,łożyskami w kołach,sworzniami wahacza i gałkami układu kierowniczego.Bębny hamulcowe,tarcze,cylinderki hamulcowe w tylnich kołach,układ wydechowy do wyrzucenia ,itd.itp.Nie wspominam już o elektryce(nawiew).To autko przedstawione, już w życiu się naharowało.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

11 Sie 2012, 08:56

Tamte odpadają, tak jak mówicie, dogadałem się na dobrą kwotę ze sprzedającym ibize z ogłoszenia niżej. Gość dwa dni się namyślał. Dziś chce jechać po nią. Jak to waszym okiem wygląda?

Adiik
Nowicjusz

11 Sie 2012, 09:19

Podobnie jak z tym CLIO,patrząc na bok auta widać nieoryginalną fakturę lakieru,czyli błotnik i dwoje drzwi.Gość dwa dni się namyślał, a ty dobrze oglądnij autko i jedź z miernikiem grubości szpachli,albo daj sobie spokój,mnie się ona nie podoba.Ogólnie jeśli chodzi o ten model z tymi silnikami,to dobry wybór,uważać trzeba jednak na zamarzające odmy zimą,niejeden silnik 1.4 szlag przez to trafił(zatarcia).
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

11 Sie 2012, 09:35

Hmmm sprawdzę go jeszcze dokładnie, na co zwracać największą uwagę w ibizie? Jaka cena według Was była by dobrą tego samochodu? Co do "odmy" jest jakiś sposób na to zamarzanie?
Adiik
Nowicjusz

11 Sie 2012, 12:54

Co do Ibizy z mojego miasta to przypadkowo widziałem ją dziś pod jednym z supermarketów i została sprzedana więc widocznie musiała być w dobrym stanie.

Co do tej niebieskiej Ibi to popatrz dokładnie na lewy przód bo wydaje mi sie że tam mogła dostać ale nie mówie tego na pewno.
Aha i ten silnik do dynamicznych nie należy.
Ostatnio edytowany przez Barol 11 Sie 2012, 13:26, edytowano w sumie 2 razy
Barol
Awatar użytkownika