Witam, Prosze o ocenę CLIO II

11 Sie 2012, 13:09

Jedyny dobry sposób na odmę,to wymiana oleju tuż przed zimą,czyli tak należy sobie ustawić cykl wymiany oleju,by wypadał tuż przed zimą,bardzo dobrze jest sobie patrzeć na wejście bagnetu tuż po odpaleniu silnika,gdy jest przytkana odma korkiem lodowym to tamtędy wyrzuca olej,wtedy należy natychmiast wyłączyć silnik.Ibiza----stukająca przekładnia kierownicza,patrz na działanie sprzęgła(zapiekają się dociski).Polecane są szczególnie jednostki 8 zaworowe,jeśli możesz ,w taki silnik celuj.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

11 Sie 2012, 14:47

Widzicie, nie mogę trafić w samochód, strasznie mi się podoba ibiza w coupe 3d. Byłem umówiony na 16.00, na oględziny, gość około 15.00 odwołał ofertę sprzedaży. Przykry incydent na drodze, przeprosił.

Co do silnika ,to lepiej celować w ropę?
Adiik
Nowicjusz

Prawo jazdy: 12 08 2009

11 Sie 2012, 14:55

Tylko się nie napalaj :!: Ja brałbym tylko Diesla,wybrałbym SDI,obydwa polecane,do wyboru masz jeszcze dwa polecane TDI-ki(90 oraz 110 konny)dostępne od 96-2oo2r
PhantomASA1
Forumowicz VIP

11 Sie 2012, 15:09

Widzicie jakieś ciekawe oferty? Okolice Kraka, może być trochę dalej, ale kontrolnie :o
Adiik
Nowicjusz

11 Sie 2012, 15:16

Wpisz sobie OTOMOTO pl.,masz tam IBIZ od groma!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

11 Sie 2012, 15:21

Jakbyś nie zauważył to parę postów wyżej podałem linki, więc na chłopski rozum można się kapnąć że tam patrze.
Adiik
Nowicjusz

11 Sie 2012, 21:28

A może takie Clio [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] wygląda na zadbane ale wiadomo trzeba jechać obejrzec.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

11 Sie 2012, 21:34

Wybiorę ibize albo Polo, sąsiad ma tą cliówkę i strasznie się sypie, on ma na ropę, mówił że jakiś tam typ na warsztacie ma w benzynie i mówi tak jak ktoś wyżej napisał. Do 100 tys. bez awaryjny, później skarbonka...
Adiik
Nowicjusz

11 Sie 2012, 21:40

Nie zgodze sie,pare razy tu to pisałem i napisze jeszcze raz,2lata temu w wakacje dorabiałem sobie u takiego gościa,miał własnie takie Clio,silnik 1.2,rok bodajże 98 albo 99,przebieg jaki wtedy był to 201tys.km,woził tym autem wszystko (wiem bo myśmy tym drzewo wozili :mrgreen: ) i sobie chwalił a ostatnio widziałem że zmienił to Clio na najnowsze prosto z salonu więc moim zdaniem nie ma reguły,poprostu na jaki egzemplarz trafisz tak będzie.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

11 Sie 2012, 21:53

He he ostatnio byłem oglądać to jedno clio, to widziałem że gość też woził w nim Wszystko, nie wiem czym to Clio zawiniło ale to jakiś transporter jest hehe
Adiik
Nowicjusz

11 Sie 2012, 23:17

ClioII ,które przejęła moja siostra od brata zaczyna pokazywać swe prawdziwe oblicze tuż przed dwusetką,dotąd nie wymagało inwestowania,no ,ale teraz?! Gdy zobaczyłem obydwie sprężyny pęknięte z przodu,nieee,to auto kupuje się przed setką.Jedno tylko,silnik i skrzynia biegów to konstrukcje godne szacunku,sprawują się doskonale,nigdy żadnego niedomagania,czy awarii,poza tym,trzeba będzie już wymieniać z połowę auta by jeździć komfortowo.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

12 Sie 2012, 16:50

Barol napisał(a):Co do Ibizy z mojego miasta to przypadkowo widziałem ją dziś pod jednym z supermarketów i została sprzedana więc widocznie musiała być w dobrym stanie.

Nie takie "cuda" już widziałem jak się sprzedawały. Jak ktoś dobrze auto podpicuje to prędzej czy później frajera trafi. Jak oglądałem ze trzy tygodnie temu Focusa w "okazyjnej"cenie to facet mi mówił co innego, kilka dni później jak wziąłem ze sobą znajomego mechanika już mówił kompletnie co innego. Auto chodziło jak stary traktor, ledwo przyspieszało, paliło 8l/100km ON w stosunkowo niewielkim mieście, ale facet szedł w zaparte, że wszystko dobrze pracuje. Mi mówił, że są dwa oryginalne kluczyki, następnym razem już twierdzi, że jeden dorabiał, mi mówił, że auto sam z Frankfurtu auto sprowadził, mechanikowi mówił, że kupił auto od handlarza z okolicznej wsi itd.

Patrzyłem z ciekawości jakiś czas temu na to auto - poszło. Jestem wręcz pewien, że przyjechał ktoś, kto się nie do końca zna, pooglądał, przejechał się, nasłuchał się tych głupot i stwierdził, że mu się podoba i kupuje.
Los_Dawidos
Aktywny

Prawo jazdy: 05 08 2010
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Opel Astra
Paliwo: Diesel

12 Sie 2012, 20:43

Akurat ta Ibiza nie była podpicowana i nawet to Adikowi napisałem na pw bo chciał żebym ją obejrzał.
Barol
Awatar użytkownika

13 Sie 2012, 20:14

Być może, ja tylko mówię z własnego doświadczenia, co ludzie potrafią zrobić, byleby tylko sprzedać, dlatego też ja już jestem szczerze uprzedzony do wszelakich okazji czy ideałów.
Los_Dawidos
Aktywny

Prawo jazdy: 05 08 2010
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Opel Astra

13 Sie 2012, 21:05

A co powiesz na takie Lupo [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] małe,zwinne no i mało palące (średnio 4l on).
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003