Witam Samochód do 35tys.

Który najlepszy ??

Audi A3
8
24%
Audi A4 B6
9
27%
Seat leon
9
27%
Alfa 156
7
21%
Razem głosów : 33

01 Gru 2009, 07:04

ale bym płacił straszne OC jako młody kierowca wiec nie bardzo mi pasuje

benzyna mnie nie interesuje tylko diesel i minimum 130km będę miał samochód z współwłaścicielem wiec nie będzie jeszcze tak strasznie.
Macie jakieś doświadczenie z silnikiem 2.0TDI??

Czegoś tu nie rozumiem teraz, bo jak na współwłasność z full zniżkami to różnice w cenie wychodzą nie aż tak kolosalne, rzędu ok 80-100 zł
Zrobisz jak uważasz ale moim skromnym zdaniem żadne z podanych tutaj aut nie umywa się nawet do takiej Alfy.
stasiowski121

01 Gru 2009, 22:24

Młodybo napisał(a):Alfa to dobra propozycja ale tylko z 2.4JTD ale bym płacił straszne OC jako młody kierowca

No to jest przecież 1.9JTD gdzie OC nie będzie już takie wysokie. Będzie takie samo jak za 1.9TDI a jak już inni wyżej pisali kultura pracy, osiągi itp. dużo lepsze niż w TDI.
Kamilp
Początkujący

Prawo jazdy: 01 01 2001

01 Gru 2009, 22:43

Młodybo napisał(a):Alfa to dobra propozycja ale tylko z 2.4JTD ale bym płacił straszne OC jako młody kierowca

Ja płacę z współwłaścicielem na -60% 830zł w Compensie, zmienię chyba na Uniqę bo tam wychodzi mi 730 zł.. oczywiście mówimy o OC.

Komplet zależnie od ubezpieczyciela 1900-2300 zł.
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: Zamość

01 Gru 2009, 22:48

my płacimy OC na poczcie polskiej najtaniej mają.
No macie racje ale mi się z środka alfa nie podoba i raczej mi aż takie duże auto na początek nie potrzebne i się zastanawiam nad Leonem a Audi.
Młodybo
Nowicjusz

Miejscowość: małopolska

02 Gru 2009, 18:11

Ja za silnik 2.5 płacę na full zniżkach 654zł w firmie Hestia - polecam, rzetelna firma, bezproblemowa. Tylko w razie stłuczki przy pojeździe zarejestrowanym na współwłaściciela zniżki lecą obu stronom, a jeśli jedna nie ma zniżek to tną zniżki tej osobie która we współwłasności ma zniżki. Cięcia nie są wielkie rzędu ok 20% w razie wypadku.
Generalnie jak nie zamierzasz się rozbijać 2 razy do roku to polecam.
stasiowski121

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kierowco, uważaj na dzieci!
    Część uczniów jeszcze w tym tygodniu chodzi do szkół, a w piątek będzie zakończenie roku szkolnego. Dla kierowców oznacza to konieczność zachowania wzmożonej czujności. Co roku najwięcej wypadków ...