Kompaktowy Diesel do 5000 tys euro

30 Lis 2009, 17:09

Witam to mój pierwszy post wiec od razu przejdę do treści:
Chce kupić (sprowadzić z za granicy) auto klasy C Kompakt
Przeznaczam na to 5000 tys euro + koszty rejestracji itp
To czego wymagam od auta:
rocznik od 2002 w górę
silnik diesla najlepiej jakiś 1.9 niemniej niż 100 KM
jeśli chodzi o wyposażenie to standard klimatyzacja, poduszki,elektryka itp
prawdziwy przebieg nie większy niż 180000 km.
Niezbyt wysoka awaryjność w miarę trwaly silnik
Atrakcyjny i nowoczesny wygląd wersje 3 d lub 5 d

Po tym co wyśledziłem do tej pory moge powiedzieć że:
Vw Golf i Audi A3 to bardzo dobre samochody ale żeby spełnić moje warunki i znaleźć naprawde dobry,jeszcze oryginalny i warty uwagi egzemplarz musiałbym sporo dopłacić - odpada

Obecnie pod uwagę biorę
Renault Megane II 1.9 DCI (120KM) Hatchback 5d - Podoba mi się to kwestia gustu, dobrze się prowadzi dobrze wysposażony dobrej jakości wykończenie dobra cena w stosunku do jakosci i spory wybor używanych egzemplarzy w dobrym stanie. Minus silniki dci z tego co czytalem i slyszalem sa awaryjne i sprawiaja problemy (wtryski ) to tyle co ja wiem

Fiat Stilo 1.9 JTD (115 KM) hatchback 3d_ bardzo ładny samochód o sportowej sylwetce to na napewno jego plus drugim plusem to bardzo dobre silniki jtd na temat których nieznalazlem zlego slowa i trzeci plus to ze stilo ma bardzo bardzo bogate wyposażenie przewyzszajace nawet klase c no i to ze stilo to byla z jednej strony porażka fiata ale ze wzgledu na to ze zrobil samochod duzo lepszy niz poprzednie ale niestety zarzadal za niego rowniez duzo wiecej pieniedzy no i na koniec to ze jest podobno bardzo awaryjny wedlug ktoregos tam rankingu niemieckiego no teraz wy

Seat Leon 1.9 TDI (110 KM) w zasadzie mój faworyt technologia i wyposażenie audi i volkswagena bardzo atrakcyjny wygląd seata w miarę dobre wyposażenie dobry silnik tdi który dobrze znam (pracowalem w serwisie grupy Vw) W sumie same plusy ale bardzo bardzo ciezko bedzie go kupic i znalezc z tej cenie ?

Co wy na to moze inne propozycje
christoph985
Nowicjusz

Miejscowość: Polskaa

30 Lis 2009, 18:36

Ford Focus 1.8TDCI,Ford Mondeo 2.0TDCI albo Toyota Corolla 2.0D4D.
Corolla z tego co wiem to auto jest ciezkie do zajechania,auto posiada przestronne wnetrze no i cena - to oczywiste, za markę trzeba płacić.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

30 Lis 2009, 18:58

Nad Mondeo i Focusem też trochę myślę z tym że mondeo jest po prostu dla mnie za duże jeśli chodzi o toyote jak najbardziej ale sądzisz ze znajde jakis w miare do 5000 tys euro bo ja w to watpie dzieki za odp
christoph985
Nowicjusz

30 Lis 2009, 19:55

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
mysle ze powinienes cos znalesc
Barol
Awatar użytkownika

30 Lis 2009, 21:36

Za tą kwotę będzie ciężko znaleźć dobrego Leona z rocznika 02+. Chyba że masz namiary na coś sprawdzonego. Z innych modeli polecam Forda Focusa ze wspomnianym wyżej 1.8 TDCI. Silnik bardzo dynamiczny, w zupełności wystarczy do sprawnego poruszania się przy niewielkim spalaniu. Przy odrobinie szczęście powinieneś znaleźć coś nawet z rocznika 03-04!
Creus
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: CT
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Leon 1M
Silnik: 1.9 TDI 110 KM
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

01 Gru 2009, 11:42

A co ze stilo i meganem ? odpadają ?
christoph985
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW w leasingu – o czym warto pamiętać?
    Luksusowe modele BMW cieszą się dużym zainteresowaniem zwłaszcza wśród przedsiębiorców. Korzystne rozwiązanie stanowi szczególnie BMW leasing. Na co zwrócić uwagę, decydując się na tę formę finansowania? ...
    Jak często kierowca powinien badać wzrok?
    Jak często kierowcy badają wzrok? Zwykle, gdy ubiegają się o prawo jazdy. Później, jeśli na tym etapie nie stwierdzono wady wzroku, nie mają już takiego obowiązku i mogą bagatelizować nieostrość widzenia. Kierowcy ...

01 Gru 2009, 18:43

Uważam ze seacik to świetny wybór.Ja na twoim miejscu nie robiłbym zapory z rocznika tym bardziej ze seat leon ,rocznik 1999-2004 to to samo autko.Ja byłem teraz z moim najlepszym kumplem w Holandi i za4,500euro kupiliśmy czarnego leona z 2001r zNAP przebieg 220tys 1,9 tdi 110 konikow.Kolega po opłatach,wymianie rozrządu,oleju i filtrów,zamknął sie 21000zł.Polecam :smile:
mimi
milutki5
Aktywny

Miejscowość: małopolska

01 Gru 2009, 20:41

Nie ma za granica autka z roku 2002 diesla z przebiegiem ponizej 180000 no chyba ze w polsce sprowadzony to tak jak juz licznik cofniety
greyt
Początkujący

01 Gru 2009, 21:25

Nigdy niema sie pewnosci czy przebieg jest oryginalny czy nie,w dzisiejszych czasach nawet ksiazke serwisowa potrafia podrobic (kiedys w Auto Swiat nawet opisywali jak to zrobic :lol: )
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

01 Gru 2009, 22:44

Uwazam ze można znalezć za granica taki egzemplarz moze nie z 2002 ale 2003 2004 napewno mówie w tym przypadku o Renault Megane II z francji
christoph985
Nowicjusz

01 Gru 2009, 23:00

Auta z Francji sa czesto poobijane,porysowane gdyz wiadomo jak oni tam jezdza,auta czesto parkowane sa na styk
Barol
Awatar użytkownika

02 Gru 2009, 18:02

W tej chwili jestem najbliżej zakupu Renault Megane II 1.9 DCI jak myślicie jeśli kupie dobry egzemplarz moge załować ?
christoph985
Nowicjusz