Witam Samochód do 35tys.

Który najlepszy ??

Audi A3
8
24%
Audi A4 B6
9
27%
Seat leon
9
27%
Alfa 156
7
21%
Razem głosów : 33

29 Lis 2009, 16:10

Witam jaki byście wybrali samochód do 35tys. z takich do wyboru.
Inne propozycje proszę pisać.
Pozdrawiam
Młodybo
Nowicjusz

Miejscowość: małopolska

29 Lis 2009, 18:13

Zaglosowałem za audi ale seata kupisz młodszego no i nie wiem czy to nie lepsza propozycja :wink:
mimi
milutki5
Aktywny

29 Lis 2009, 18:41

O jakiego Leona chodzi? 1M czy 1P? I Jakie silniki Ciebie interesują? Szukasz coś mocniejszego czy może bardziej oszczędnego? Ciężko coś doradzić jeśli nie napiszesz dokładniej czego szukasz.
Creus
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: CT
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Leon 1M
Silnik: 1.9 TDI 110 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

29 Lis 2009, 19:07

Witam
Leon to interesuje mnie tylko 1M z silnikiem 1,9TDI wersja Top sport albo cupra
A audi a3 tez w dieslu najlepiej w 2,0tdi.
I właśnie nie wiem czy leon jest w środku dobrze wykończony no i czy nie lepszy by był wybór jednak a3. Samochód będę kupywał trochę później tylko juz pasuje mi się zdecydować.
Młodybo
Nowicjusz

29 Lis 2009, 20:42

A3 ? A moze wlasnie a4. Mniej tyrane sa te samochody i naprawde bardzo ladne w srodku jak i na zewnatrz.
foemka
Początkujący

Miejscowość: warszawa

30 Lis 2009, 14:23

1M wykonany jest w środku m.in na podzespołach pochodzących właśnie z A3. Na Twoim miejscu wybrałbym Leona. Za tą samą kasę dostaniesz auto młodsze i z ciekawszym silnikiem. Nawet jeżeli A3 to Audi więc i wyższy prestiż to ja osobiście wolałbym zamienić to na wielką frajdę z rajdy jaką dadzą Ci silniki 1.9 130 lub 150 KM.
Creus
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: CT
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Leon 1M
Silnik: 1.9 TDI 110 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Historia luksusowego modelu Reinastella od Renault
    Sprzedawana od 1929 do 1934 roku Reinastella jest pierwszym modelem z serii "stella". Model ten nazywany był królową luksusu i prestiżu, ale zabłysnął również innowacjami. Niestety ze względu na światowy kryzys ...
    Kierowco, nie bądź drogowym recydywistą
    Ryzykowne zachowania użytkowników dróg mają negatywny wpływ na bezpieczeństwo ruchu drogowego i powodują wypadki ze skutkiem śmiertelnym. Jednak wciąż się zdarzają, często świadomie popełniane wielokrotnie. ...

30 Lis 2009, 15:22

Nie dotkne juz Leona. Zraziłem się do nich, bo mialem felerny egzemplarz.
brodka
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: garbusland

30 Lis 2009, 15:34

Witam. Moim skromnym zdaniem mając do dyspozycji 35 tyś raczej nie zastanwiałbym sie nad leonem (chyba,że wersja cupra). Z wymienionych wyżej najbardziej przypada mi do gustu A4.Wóz ma bardzo ładną linie ,dużo prestiżu i jest dobrze wykonany.
Na twoim miejscu wziąłbym pod uwagę równiez volvo s 40 ,s 60 albo saaba 9-3

[link do oferty na Allegro wygasł]
Dresta
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań

30 Lis 2009, 19:00

Witam a mam jeszcze takie pytanie jak z silnikami 2.0TDI jak z awaryjnością i spalaniem no jak one chodzą bo nie mam żadnego doświadczenia z tymi silnikami. Bo 1.9TDI wiem jak chodzą bo mamy w domu dwa passaty z tymi silnikami i T4 z 2.5tdi to wiem jak chodzą :). I właśnie nie chciał bym kupić coś gorszego. pozdrawiam
Młodybo
Nowicjusz

30 Lis 2009, 19:42

A ja zagłosowałem na Alfę 156 gdyż za te pieniążki będzie to super wypasiony i zadbany model, jeszcze Ci zostanie sporo pieniędzy które będziesz mógł włożyć w rzetelną wymianę eksploatacyjnych podzespołów i cieszyć się piękną włoszką :D
Silniczek 2.4 JTD 175 koni zapewnia fantastyczne osiągi oraz kulturę pracy znacznie wyższą niż TDI w Audi, Seacie czy VW i w połączeniu ze świetnym zawieszeniem (którego nie znajdziesz w żadnym innym samochodzie zestawionym w tej ankiecie) daje ogromną przyjemność z jazdy. Fajnie mieć takie cacko pod domem :)
Zawieszenie to jest w ścisłej czołówce jeśli chodzi o prowadzenie samochodu.
Za te pieniądze - gorąco polecam.
stasiowski121

30 Lis 2009, 20:21

stasiowski121 napisał(a):A ja zagłosowałem na Alfę 156 gdyż za te pieniążki będzie to super wypasiony i zadbany model, jeszcze Ci zostanie sporo pieniędzy które będziesz mógł włożyć w rzetelną wymianę eksploatacyjnych podzespołów i cieszyć się piękną włoszką :D
Silniczek 2.4 JTD 175 koni zapewnia fantastyczne osiągi oraz kulturę pracy znacznie wyższą niż TDI w Audi, Seacie czy VW i w połączeniu ze świetnym zawieszeniem (którego nie znajdziesz w żadnym innym samochodzie zestawionym w tej ankiecie) daje ogromną przyjemność z jazdy. Fajnie mieć takie cacko pod domem :)
Zawieszenie to jest w ścisłej czołówce jeśli chodzi o prowadzenie samochodu.
Za te pieniądze - gorąco polecam.

Zgadza się. Za te pieniądze kupi się ładną 156 2.4JTD 175KM. Auto ma rewelacyjne osiągi i do tego spalanie w ok. 6,5l/100km! Nawet Cupra zostanie daleko w tyle za 2.4JTD :)
Markowa odzież, pewne samochody
tradelux
Aktywny
Awatar użytkownika

30 Lis 2009, 21:11

Alfa to dobra propozycja ale tylko z 2.4JTD ale bym płacił straszne OC jako młody kierowca wiec nie bardzo mi pasuje i wygląd jej jakoś nie przemawia na plus.
Młodybo
Nowicjusz

30 Lis 2009, 21:44

Dziwne bo jako nieliczna z wygladu jest perfekcyjna :P Ale audi a4 tez nie odstaje bo takze design jest znakomity. Ja glosowalem na a4.
Ale jezeli jestes mlodym kierowca to moze najlepiej bedzie wziac a3 z silnikiem 1.4-1.8 ?
foemka
Początkujący

30 Lis 2009, 22:03

benzyna mnie nie interesuje tylko diesel i minimum 130km będę miał samochód z współwłaścicielem wiec nie będzie jeszcze tak strasznie.
Macie jakieś doświadczenie z silnikiem 2.0TDI??
Młodybo
Nowicjusz

30 Lis 2009, 23:41

W tej cenie mozna tez wyrwac pierwszy model audi a8 z silnikiem 2.5 TDi 150 albo 180km zalezy od rocznika. Ale pewnie nie bedzie pasowal bo to raczej kolumbryna
foemka
Początkujący