Witam

07 Paź 2020, 10:37

Witam, poszukuję samochodu do kupienia w granicach 35-40 tysięcy. Obecnie jeżdżę cklasą w204, sedan benzyna 1.8 kompressor z 2008r. Szukam czegoś większego, może wyższego, młodszego? Do pracy mam 2 km w jedną stronę, dziennie na mieście robię maksymalnie 20-30 km, rocznie 7-8 tysięcy maksymalnie, raz w miesiącu wypadnie trasa 150km. Szukam samochodu, który nie będzie drogi w eksploatacji, będzie cieszył oko, nie będzie dziadkowozem. Naprawdę nie mam pojęcia co kupić, nie chcę w środku plastików. Mercedes, którego mam podoba mi się, ale chcę coś większego, może szybszego, nowszego. Doradźcie co teraz najchętniej się kupuje. Mam 35 lat, więc ten samochód ma też cieszyć, a nie tylko wozić z punktu A do punktu B jakby za karę. Pozdrawiam serdecznie
plman
Nowicjusz

07 Paź 2020, 18:29

Tak naprawdę to za 40k nie jesteś w stanie kupić nic co będzie większe, szybsze, tak samo dobrze wykonane a przy okazji tanie w eksploatacji

*o ile w ogóle coś takiego w ogóle istnieje
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

08 Paź 2020, 06:43

Dlaczego tak sądzisz?
A możesz chociaż podpowiedzieć czego ewentualnie można by szukać i w jakich pieniądzach?
plman
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Silnik 2.5 D-4D w Hiluxie Powerboost
    W Toyocie Hilux wzmocnione mogą być obydwa silniki Diesla, tj. 2.5D-4D i 3.0 D-4D. Ten pierwszy zyskuje 23 KM mocy (do 167 KM), oraz 67Nm momentu obrotwego (do 410 Nm). Silnik 3.0 D-4D w Hiluxie Powerboost będzie rozwijał ...