Witam, zaczynam rozglądać się za pierwszym autem. W tym temacie, prawdę mówiąc, jestem laikiem, dla tego chciałbym zasięgnąć pewnych porad.
Jakie są moje wymagania ?
Autkiem czasami jeździłbym na uczelnię(~30 km), czasami na jakieś zakupy z rodzicami; myślę, że tygodniowo nie jeździłbym więcej niż te 150km.
Nie mam jakiś preferencji co do marki, bo jestem świadom tego, że trzeba będzie brać to co jest w dobrym stanie. Na auto chciałbym przeznaczyć max ~4000 zł(ewentualnie, jeżeli znalazłaby się jakaś perełka, mógłbym dobić do tych 5000).
Nie bardzo orientuje się jakiego wyposażenia mógłbym oczekiwać w tym budżecie.
Chyba jak każdy, chciałbym, żeby samochodzik był niezawodny, tani w eksploatacji, po prostu posłużył mi kilka lat- aż nazbieram na następne.
Przeglądałem oferty w mojej okolicy, chciałbym wkleić kilka linków, jak pisałem, niewiele wiem o tych samochodach; z tego co widziałem na forum są to marki w miarę często polecane na samochód w tym budżecie.
Po prostu chciałbym się dowiedzieć, czy dobrze kombinuję.
1. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] 2. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] 3.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] 4.
[link do oferty na Allegro wygasł] 5.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] 6.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]Wszelkie porady; informacje mile widziane.
Pozdrawiam.